ZAMKNIJ   X
Książka ta jest wynikiem wieloletniej pracy z młodzieżą autora, Dariusza Kulmy, który dzięki doświadczeniom związanym z nauczaniem zarówno osób zdolnych, jak i bardzo słabych i nie lubiących matematyki, opracował własny system nauczania tego przedmiotu, dzięki któremu, jak twierdzą jego uczniowie, można polubić, a przede wszystkim zrozumieć matematykę. Prowadzi on zajęcia z maturzystami zarówno na poziomie podstawowym jak i rozszerzonym, a średni wynik zdobyty przez nich na maturze w 2012 roku (aż 89,69%) potwierdza skuteczność jego metod. Książka przeznaczona jest dla maturzystów przygotowujących się do maturyz matematyki na poziomie podstawowym.

książka, jak zdać maturę z matematyki, Najprostsza droga do osiągnięcia sukcesu w 10 dni nie tylko dla humanistów, obowiązkowa matura z matematyki

Dzięki waszej stronie i zadaniom, które publikowaliście oraz książce udało mi się zdać maturę z matematyki na 72% co jest dla mnie niewyobrażalnym wynikiem 😁. Powtórki mega przydatne i polecam obserwować stronkę, bo warto ❤ Ja bardzo dziękuję, za te publikacje! Książka z dowodami warta każdej złotówki na nią wydanej, teraz poszła do(...) więcej

Ania, 2016-07-09
Inne osoby kupiły także
Aby uczestniczyć w WYZWANIU MATURALNYM zaloguj się na swoje konto w STREFIE MATURZYSTY.
Jeżeli logujesz się pierwszy raz to wymagana będzie prostej rejestracji konta.
Dostęp do lekcji z wyzwania wymaga podania na koncie kodu z Twojej książki.
Jeżeli posiadasz aktywny kod do STREFY PREMIUM, wpisz go w to pole aby aktywować dostęp:
STREFA NAUCZYCIELA
ZALOGUJ
  /   STREFA MATURZYSTY
ZALOGUJ


Recenzje



Prezentujemy opinie wystawione na facebooku przez użytkowników książki "Jak zdać maturę z matematyki" oraz portalu jakzdacmaturezmatematyki.pl:




Witam. Chciałem podziękować za waszą wspaniałą książkę, która przygotowała mnie do poprawki z matematyki. Z majowego wyniku, który wynosił 26%, udało mi się napisać poprawkę na 60% co jest dla mnie wspaniałym wynikiem 😀. Książką będzie mi pewnie towarzyszyć jeszcze przez długi okres, ponieważ wszystko jest tam napisane prosto i czytelnie, więc jak będę miał jakieś problemy z matematyką, to z pewnością do niej zajrzę. Dziękuję jeszcze raz 😀
Mateusz
2017-09-12

Świetne książki, polecam każdemu! Doskonale wszystko wytłumaczone :)
Zuza
2017-08-22

Książki doszły bardzo szybko, już na pierwszy rzut oka wyglądają bardzo profesjonalnie, ale nie straszą materiałem, lecz zachęcają.. mam nadzieję, że pozytywne opinie okażą się prawdziwe :)
Paulina
2017-09-05

Ja również potwierdzam, że ta książka czyni cuda :) dzięki ciężkiej pracy i godzinom spędzonym z tą książką zdałam na 44%, w szkole zaliczając z trudem ledwo na 2 :)
Sabrina
2017-07-03

Cieszę się, że w odpowiednim czasie natrafiłam na tę stronę i zakupiłam powyższą książkę. Dzięki niej matura za mną. I nie dziwię się, że książka ta jest tak pożądana, bo lepszej nigdy nie widziałam 😀
Martyna
2017-07-03

Dzień dobry! Piszę do Pana, gdyż zdawałem maturę w tym roku 🙂 Kupiłem dwie Pana książka \"Jak zdać maturę z matematyki\" w celu przygotowania się do matury na poziomie podstawowym jak i rozszerzonym Dzięki Pańskim książkom, polubiłem matematykę, mimo że w liceum nie szła mi za dobrze. Zdałem maturę z matematyki na 86% z podstawy i 56% z rozszerzenia. Dla mnie to jest tak wysoki wynik, który mi się nigdy nie śnił! 😀 Chce Panu podziękować za tę możliwość przygotowania się jak najlepiej do tego egzaminu. 😀 Uważam, że Pańskie książki są rewelacyjne, dlatego chętnie polecę ją przyszłorocznym maturzystom 🙂 Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję! 😀
Michał
2017-07-02

Zaczęłam pracować z tą książką trochę ponad 2 miesiące przed maturą. Matura próbna 24% a w maju 82%. Polecam książkę i stronę :D
Ewelina
2017-07-03

Bardzo chciałabym podziękować Wam za waszą książkę. Pierwszą maturę próbną zdałam na 19 %, a dzięki tej książce zdałam maturę z matematyki na 70 % 💜. Będę ją polecać wszystkim! Jesteście najlepsi 💗!!!!
Magdalena
2017-07-02

Super! Dzięki Wam udało mi się zdać lepiej niż planowałam. Jesteście najlepsi!! 😊😃😉 NEVER GIVE UP! 💪💪💪
Patrycja
2017-06-30

Książka opracowana bardzo dobrze, wszystkie zadania dokładnie wytłumaczone. Polecam !
Oliwia
2017-06-27

Dobry wieczór!!!! Pierwszą próbną maturę z matematyki napisałam na 20%.... a parę minut temu spojrzałam na wyniki i zobaczyłam tam 56% z matematyki!!!!! TO WSZYSTKO DZIĘKI WASZEJ KSIĄŻCE!!!! Jakby nie wy, nie zdałabym matury. Dziękuje bardzo za waszą książkę, bo gdyby nie ona zapisywałabym się na poprawkę!!!
Andżelika
2017-06-30

Dzisiaj wyniki matur..strasznie się bałam, a tu patrzę i z matematyki 66%. Dziękuję, bo ten mój mały sukces zawdzięczam tej książce ❤️ Ta książka powinna być obowiązkowa dla każdego maturzysty, bo działa cuda 😊
Agata
2017-06-30

Uczy się szybko i przyjemnie ;-) Z tymi książkami matematyka wydaje się nie taka straszna :) Oby też na maturce tak było :)
Monia S.
2017-01-07

Wszystko super opisane, przejrzyście. Przydatna do samodzielnej nauki w domu. Dzięki p.Dariuszowi Matura 2017 nie była aż taka straszna.Dziękuję 😍
Angelika K.
2017-05-06

Po wczorajszej maturze gdybym mogła, podbiłabym ocenę tej strony! Super strona, próbne matury i oczywiście książka. Próbną ledwo zdałam, a wczorajszą, po sprawdzeniu odpowiedzi zdam na pewno, na ponad 60%! Dziękuję!
Zuzanna K.
2017-05-06

Z całym szacunkiem, bardzo polecam tę książkę! Informacje w niej zawarte wbiły mi się do głowy lepiej niż siedzenie na lekcjach matematyki przez całe liceum. Wczoraj pisałam maturę i wiem, że mogę być spokojna, bo z wyliczenia punktów wychodzi na to, że zdałam - dzięki tej książce! <3 :) Nawet zadanie się identyczne w otwartych trafiło takie, jakie robiłam właśnie z książki dzień przed maturą (tylko cyfry zmienione były).
Wiktoria K.
2017-05-06

Cześć, na początku myślałam, że to zwykła stronka z zadaniami, ale nie... jest to super strona, która doskonale przygotowuje do matury. Wiem o tym, bo pisałam maturę i zdałam z zadowalającym wynikiem. Jesteście super, doskonale macie wytłumaczone zadania jak robicie krok po kroku i jest wszystko w nich zrozumiałe. Bardzo mi pomogliście i dzięki wam nie czułam takiego stresu na maturze. Jesteście super.
Gabriela M.
2017-11-04

Ta książka działa cuda <3 Po prostu lepszej nie ma! Uczę się z niej systematycznie od paru miesięcy i już robię większość zadań maturalnych bez problemu, a matematyka zawsze sprawiała mi ogromne problemy. Dziękuję za tę książkę i polecam każdemu! ☺
Joanna S.
2017-03-02

Książki bardzo mi się przydają i jestem z nich naprawdę zadowolona. Nie widziałam jeszcze takiego podejścia do ucznia w książkach, co bardzo mi się podoba. Jestem wzrokowcem więc kolory które Państwo zawarliście w zadaniach, powodują, że treść staje się dla mnie bardziej przystępna i przejrzysta. Nie żałuję, że je kupiłam i polecam je też innym.
Weronika
2017-01-15

Chciałbym podziękować Wam za Wasze książki. Kupiłem cały zestaw do podstawy. Od września co miesiąc piszę próbne matury. Jak do tej pory wynik minimum 60%. Nawet z próbnej z Operonu miałem 60. Dzięki. Książki poleciłem już moim znajomym.
Bartosz L.
2016-11-29

Drogi Panie Dariuszu, dziekuje! Dziekuje za Pańską książkę i za to, że po trzynastu latach nauki (sześć podstawówki,trzy gimnazjum i cztery technikum) w końcu znalazła się osoba, która potrafiła przedstawić mi matematykę w zupełnie innym świetle. Przedmiot, który przez tyle czasu był moją umiejętnie uprzykszajacą życie kulą u nogi, podczas przygotowań do sierpniowej poprawki stał się czymś inspirującym i niesamowicie wciągającym. Nigdy nie pomyślałabym, że świat cyferek i zadań, może okazać się tak rozwijający i ciekawy. Dzięki Panu właśnie trzymam w ręku swoje upragnione świadectwo maturalne, które otworzyło mi bramę do spełnienia marzeń. Jest Pan niesamowitym człowiekiem. Pozdrawiam serdecznie:)
Magdalena K.
2016-09-12

Dzień dobry, dzięki Waszej książce zdałam dzisiejszą poprawkę. Z podanych przez Was odpowiedzi uzyskałam około 50%. Wasza strona jest świetna i każdemu polecę książkę, jeżeli nie potrafi matematyki.
Weronika
2016-06-23

Bardzo polecam ! :) Książka cudowna i arkusze też pomocne :) Z Wami matura jest do pokonania :) Dziękuję za świetne przygotowanie i motywujące posty :) Wynik maturalny jak najbardziej satysfakcjonujący :) Dzięki, zdecydowanie najlepsze książki na rynku ! :)
Sylwia
2016-07-22

Jak zdać maturę z matematyki - i lecisz! Gdyby nie oni, to ja bym nie zdała. :D A jest dobrze! Akurat teraz zaczynają przygotowywać poprawkowiczów. Mi książka pana Kulmy uratowała tyłek.
Paulina
2016-07-12

Ja miałem z próbnych 30% czasem 32%, a teraz mam z normalnej 54% :P
Wiktor
2016-07-16

Polecam! Na próbnych nawet nie 30, a na normalnej dzięki tej książce 50%! 😍✌
Gośka
2016-07-14

Mi osobiście Wasza książka bardzo pomogła :) Powtórkę zaczęłam w kwietniu i się udało :) Bardzo polecam :)
Natalia
2016-07-12

Dzięki waszej stronie i zadaniom, które publikowaliście oraz książce udało mi się zdać maturę z matematyki na 72% co jest dla mnie niewyobrażalnym wynikiem 😁. Powtórki mega przydatne i polecam obserwować stronkę, bo warto ❤ Ja bardzo dziękuję, za te publikacje! Książka z dowodami warta każdej złotówki na nią wydanej, teraz poszła do przyjaciółki, bo ma w 2017 maturę 😊
Ania
2016-07-09

Witam też zakupiłam książkę na sierpniową poprawkę, liczę że naprawdę mi się uda. Książkę jak na razie zaczęłam i już pierwsze strony są fantastyczne.
Weronika
2016-07-08

Ja też dziękuję, bo nie zdałam ani jednej próbnej matury, a tu proszę matura zdana :) Da się? Da się :)
Wiola
2016-07-08

Miałam duże braki z matmy, w miesiąc z waszą książka intensywnej nauki da się zdać. Polecam dokupić sobie też książkę z arkuszami maturalnymi, po każdym dziale szukałam zadań z danego działu w tych arkuszach i naprawdę wynik matury dla mnie jest suuuuper bez was nie zdałam żadnej próbnej matury ;) !
Karolina
2016-07-09

NAJLEPSZA książka ever :) ! Mając raptem 2/3 z matematyki i nie cierpiąc jej całym sercem,dzięki tej książce zdałam maturę w takim stopniu,który przekroczył moje oczekiwania,z czego jestem meeeega zadowolona :) Na dodatek matematyka stała się....łatwa :) Pan Dariusz Kulma jest mistrzem ;) ! Dziękuję ! :)
Sara
2016-07-09

Witam! Chciałam serdecznie podziękować za wszelkie zadania, testy, matury, mini matury udostępnione na Waszym profilu. Dzięki nim poradziłam sobie z tegoroczną maturą, wszystkie wcześniejsze matury próbne pisałam marnie, jednak prawidłową zdałam na 62% co jest dla mnie mega zadowalające, jestem Wam bardzo wdzięczna!! Dziękuje!!!!
Klaudia
2016-07-06

Witam bardzo serdecznie 🙂 Wczoraj był wielki dzień – ogłoszenie wyników matur. Jako, że w LO byłam na profilu humanistycznym, matematyka nieraz sprawiała mi kłopot. Radziłam sobie, aczkolwiek nie miałam tej pewności, że „tak, na pewno uda mi się zdać z niej maturę”. Dzięki Facebook’owi dowiedziałam się o tej stronce i zarazem o wspaniałych książkach. Zakupiłam je w sieprniu 2015. Stopniowo dokupowałam kolejne publikacje („Dowody”, czy też płytę z planszami). Początkowo korzystałam z nich jako powtórkę danego działu przed sprawdzianem; jaka to była radość, gdy na teście widziałam wręcz identyczne zadania jak z książki! Odnosiłam swoje małe sukcesy przy każdym sprawdzianie jak i podczas lekcji matematyki. Dzięki temu ukończyłam liceum z piękną czwórką, co mnie naprawdę ucieszyło! 😉 Pokochałam owe książki i korzystałam z nich niemalże codziennie. Pamiętam jak siedziałam nad książką i przerabiałam materiał z danego dnia (według harmonogramu tam zamieszczonego ;)), miałam już dość tej całej matematyki, logowałam się na Facebooka, a tam kolejne zadanko od „Jak zdać maturę z matematyki?” – oczywiście musiałam je zrobić! 🙂 Z tymi książkami jaki i tej stronce udało mi się po prostu polubić i zrozumieć królową nauk. Kolejne zadania w arkuszach maturalnych, jak i maturach próbnych były dla mnie przyjemnością! Bardzo przydatne również okazały się „Wielkie powtórki”– w 42 dni i 10 dni do matury z matematyki. To one nauczyły mnie systematyczności w robieniu zadań jak i dodały wiary w siebie. 5 maja szłam na maturę dobrze przygotowana i niczego się nie obawiałam :) Sprawdziło się, że wytrwałą pracą można osiągnąć sukces! A pierwszym krokiem do tego sukcesu był zakup książek 🙂 To wszystko zaowocowało pięknym wynikiem na maturze 😉 Bardzo serdecznie DZIĘKUJĘ wszystkim, którzy przyczynili się do ich powstania, ale największe podziękowania należą się oczywiście dla Pana Dariusza Kulmy! 🙂 WIELKIE DZIĘKUJĘ!!! Życzę wszystkim prowadzącym ten fanpage jak i dla samego Pana Kulmy, aby kolejne roczniki mogły dać takie świadectwo z korzystania z tych książek! Wykonujecie wspaniałą pracę! ❤ Książki polecałam już wielokrotnie moim znajomych, co będę czynić dalej. Naprawdę WARTO zaufać owym publikacjom! Pozdrawiam serdecznie, - Ania, która dzięki serii książek Pana Kulmy bez problemów zdała maturę z matematyki 😃
Ania
2016-07-06

Dzięki Wam mam 86% z podstawy i 50% z rozszerzenia(a na próbnym 10%) :D Świetna strona, którą polecam każdemu!
Roksana
2016-07-05

Chciałam z całego serca podziękować w przygotowaniach do matury. Dziś okazało się, że zdałam maturę po dwóch podejściach do niej. To wszystko dzięki WAM, udało mi się ją zdać. Robiłam systematycznie wszystko (nauka z repetytorium, arkuszami, planszami interaktywnymi) i UDAŁO SIĘ ! JESTEM WAM DOZGONNIE WDZIĘCZNA ZA TE UZYSKANE 30% - to wszystko zasługa WASZYCH motywacji na fanpage ! Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI! Będę w 100% polecać Wasz portal i książki w przygotowaniach do matury. Ania - matura rocznik 2015 (matma zdana teraz w 2016)
Ania
2016-07-05

Witam. Chciałam podziękować za Waszą książkę \"Jak zdać maturę z matematyki na poziomie podstawowym?\". Jest naprawdę genialna i pomocna. Próbne matury pisałam kolejno na 52%, 50%, 62% i 72%. Natomiast maturę napisałam na 98%. Bardzo dziękuję za pomoc w przygotowywaniu się do matury!
Dominika
2016-07-05

Ja głąb z matmy - zdałam! Dzięki Wam <3 Od marca siedziałam z Waszą książką <3
Kamila P.
2016-07-05

Chciałbym wam podziękować za za*ebiste wsparcie przez całą moją naukę do matury, zaraz po moim świetnym nauczycielu matmy kolejnym filarem mojej nauki był ten FP, wszystko fajnie i jasno pokazane na planszach, przez ostatnie kilka dni przed maturą wyłapałem kilka fajnych patentów na rozwiązywanie zadań których nie rozumiałem, nie będę ukrywał, że miałem niską frekwencje w tym roku szkolnym :P Dziękuję ślicznie, zdałem lepiej niż się spodziewałem ;) Pozdrawiam ;)
Kamil
2016-07-05

Witam, gorące podziękowania za to przygotowanie maturalne i ten trud, który został w nie włożony z Waszej strony. Podstawa wyszła świetnie, rozszerzenie średnio, ale to tylko przez moje głupie błędy obliczeniowe i chwilowy zastój mózgowy. Dzięki tej stronie miałam motywację i chęć do nauki, a książki są świetnie ułożone, wszystko przejrzyście wytłumaczone :) Dziękuję jeszcze raz, świetna robota z tą stronką i książkami, będę polecać młodszym znajomym :)
Aleksandra
2016-05-10

Dzięki za pomoc w przygotowaniu do matury! Ok. 85% z rozszerzenia to raczej dobry wyniki i jest to m.in. Państwa zasługa. Świetna strona i tryb w jakim działacie tzn. wszytko błyskawicznie aktualizowane, nowości na facebooku, szeroki zakres zadań. Będę polecał stronę, bo naprawdę sporo mi pomogło. Pozdrawiam!
Bartek
2016-05-09

Jesteście wporzasiu, maturki i zadania na podstawie rozwaliłem na ponad 80 % . Dziękuję i pozdrawiam :)
Kamil
2016-05-09

Witam :) chciałam serdecznie podziękować za pomoc w przygotowaniach do matury. Podstawa powinna być na 100%,a rozszerzenie ok. 90% więc mam za co dziękować! Gdyby nie repetytoria i arkusze maturalne to na pewno nie udałoby mi się tego osiągnąć. Takie repetytoria to skarb! Jeszcze raz bardzo dziękuję i każdemu będę polecać książki \\\\\\\"Jak zdać maturę z matematyki\\\\\\\" :)
Natalia
2016-05-09

Witam :) Jestem tegoroczną maturzystką i zdawałam maturę z matematyki na obu poziomach. We wrześniu zakupiłam u Państwa na stronie zestaw maturalny (repetytoria na obu poziomach + arkusze). Był to trafiony zakup. Piszę do Państwa, bo chciałabym bardzo podziękować :) Dzięki tym książkom mogłam bez pośpiechu przygotować się do matury, a zadania z rozszerzonego repetytorium zrobiłam wszystkie i wszystkie przeanalizowałam :) Znajomi byli pod wrażeniem, a ja cieszę się do tej pory z dobrego przygotowania, bo dałam radę sobie bez korepetycji i tylko dzięki tym książkom. Repetytoria pomagały mi też podczas roku szkolnego, bo byłam w klasie o profilu matematycznym. Wczoraj do późnego wieczora powtarzałam na Państwa stronie najważniejsze zagadnienia i dzięki temu bez stresu mogłam podejść do dzisiejszej matury :) Jestem bardzo wdzięczna Państwu za wszystko, bo repetytoria są świetne - przejrzyste i do każdego zadania są rozwiązania oraz komentarze, co bardzo pomaga. Wiem, że bez Państwa strony i książek moje matury nie poszłyby mi tak dobrze, dlatego bardzo dziękuję za pracę, którą wkładacie Państwo w tą stronę i za każde zadanie. Życzę dalszych sukcesów i wytrwałości w prowadzeniu strony, bo dzięki takim osobom i tak świetnej stronie aż chce się uczyć matematyki. Pozdrawiam i dziękuję :)
Anna
2016-05-09

Dziękuję wam z całego serca za przygotowania i poznanie nowych ciekawych rzeczy. Jesteście świetni :)
Piotr
2016-05-09

Super profil ! Bardzo dużo mi pomógł :) dziękuje :)!
Nicola
2016-05-09

My również dziękujemy! Jesteście kapitalną ekipą profesjonalistów - bez Was byłoby o wiele trudniej :) Powodzenia w dalszym rozwoju, będziemy o Was pamiętać! :)
Adrian
2016-05-09

Chciałbym podziękować za przygotowanie mnie do podstawowej matury z matematyki. Matematyka była dla mnie czarną gorączką, miałem nawet zagrożenie w drugiej klasie, ale na świadectwie maturalnym skończę z czwórką i bardzo dobrze zdanym egzaminem z matmy(oczywiście podstawy :D)
Michał
2016-05-09

Dzięki za te plansze, pomogły mi zdać podstawę i to bardzo dobrze.
Maciej
2016-05-07

Ja również chcę dorzucić swoje 3 grosze do opinii dotyczących książki. Jestem tegoroczną maturzystką. Całe życie miałam 2 z matmy nawet w 4 klasie podstawówki. W tym roku jeszcze w 1 semestrze było tak samo. Ponadto na pierwszej próbnej maturze w drugim semestrze miałam tylko 16%. Wiedziałam że nie zdam matury z matematyki. Żadne korki z matmy nie poprawiały mojej sytuacji, więc postanowiłam zaryzykować i kupiłam Pana książkę. Dokładnie 49 dni przed maturą. Szczerze mówiąc na początku byłam sceptycznie nastawiona. Bo jak jedna książka może mnie nauczyć matematyki z przeciągu 12 lat w zaledwie ponad miesiąc. Zaryzykowałam i to było najlepsze co zrobiłam :) ROZWALIŁAM TEGOROCZNĄ MATURĘ Z MATMY ! :) Licząc punkty najmniej będę miała aż 80% !!! Ja, osoba która całe życie miała 2 z matmy. Wszystkie zadania zamknięte miałam dobrze. Również dzięki książce i wiedzy z niej zdobytej poprawiłam ocenę końcową i na świadectwie pojawiła się 3 z matmy. Dziś tą książkę POLECAM wszystkim moim znajomym- przyszłym maturzystom. Dziękuje :)
Zuzanna
2016-05-07

Nie wiem czy Pan Dariusz osobiście prowadzi ten fp, ale jeśli nie to bardzo proszę o przekazanie. Chciałam panu bardzo podziękować, myślę, że nie tylko ja, ale pewnie nie każdy ma czas to panu powiedzieć, jestem po podstawie, z której jestem zadowolona, teraz czekam na rozszerzenie, na które również czuje się całkiem przygotowana, w szkole mam rozszerzona matematyka, ale dopiero dzięki Panu ksiazkom zrozumiałam matme, kupiłam książki z różnych wydawnictw, ale korzystałam tylko z pana książek bo wydały mi się najbardziej przystępne, robi Pan ogromną robotę i pomaga ludziom takim jak ja którzy idą na rozszerzenie jak.i tym którzy modlą się żeby zdać, niezależnie od tego jak pójdzie mi rozszerzenie (chociaż liczę na 60-70%) to już.jestem panu bardzo wdzięczna i DZIEKUJĘ, nie tylko w swoim imieniu, ale w imieniu wszystkich maturzystów i naprawdę podziwiam pana pracę, bo już nie ma prawie niestety takich nauczyli z powołaniem.. Życzę kolejnych sukcesów!
Klaudia A.
2016-05-07

Polecam, trzy tygodnie z tymi książkami, arkuszami i matura 2016 rozwalona!!!! Około 50%, więc dla mnie bomba :) Dla zainteresowanych dodam, że miałam ledwo 2 z matmy.
Kornelia
2016-05-06

Matura z małymi przygotowaniami, bo więcej czasu poszło na rozszerzenia, na ponad 70 procent! Tylko dzięki Pana książce! Dziękuję bardzo! 👏🏻
Adrian
2016-05-05

Myślę że zdałem na jakieś 70%. Gdyby nie wasze książki nigdy by się nie udało :)
Dawid T.
2016-05-05

Witam, chciałam osobiście bardzo podziękować za pomoc. Z książką \\\"Jak zdać maturę z matematyki\\\" i stronką na fb udało mi się osiągnąć ponad 60% z dzisiejszej matury! :) (Gdzie zaczynałam od marnych 26%) Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam! :)
Sylwia Cz.
2016-05-05

Oczywiście dziękuję za współpracę - Pańska książka bardzo mi pomogła przy tematach, które były dla mnie katorgą a matury próbne zmuszały do uważania na szczegóły i dostarczały nieraz sporo dobrego humoru po poprawnym rozwiązaniu zadań. Dzięki Panu poznałam moje możliwości matematyczne i zyskałam sporo pewności siebie. Już dziś wiem że nawet jeśli dostanę się na wymarzone studia, na które wynik z matury podstawowej się nie liczy, to i tak w przyszłym roku podejdę do poprawy matury - tak dla zasady. Wiem, że wynik 100% jest w zasięgu mej dłoni a przez 2 głupie błędy w zadaniach z prawdopodobieństwa i właśnie przy bryle utraciłam wymarzony wynik. Dzięki Panu i mojej nauczycielce zrozumiałam, że MATMA DA SIĘ LUBIĆ... Kto wie... Może w przyszłym roku spróbuję podejść do rozszerzenia? 😊 Jeszcze raz za wszystko dziękuję, życzę owocnej pracy z młodzieżą
Paulina S.
2016-05-05

Dzięki Panu zadaniom na stronie matematyka stała się prostsza :)
Justyna
2016-05-05

Uwielbiam waszą książkę, dzięki niej zdałam na powyżej 50% 😀
Sylwia P.
2016-05-05

A tak w ogóle to dziękuje bardzo za przygotowanie, dzięki Państwu prawdopodobnie będę miała 33 lub 34 na 50, a według mnie to dobry wynik.
Dominik S.
2016-05-05

Dziękuję za wszystko! Dzięki temu portalowi i Państwa książce polubiłam matematykę, a maturę napisałam na mniej więcej 90-95%! Jesteście niesamowici, będę Was i Wasze materiały zawsze polecać, dziękuję raz jeszcze i serdecznie pozdrawiam! :)
Justyna K.
2016-05-05

Dzięki waszej książce i stronie będę miała około 75% z podstawy! Dziękuję bardzo
Róża G.
2013-05-05

Naprawdę podziwiam zaangażowanie, pasje a przede wszystkim wsparcie którego Pan udziela nam prowadząc tak genialna działalność na fanpagu i stronie internetowej! E-Maturki w których sam brałem udział oraz plansze interaktywne do rozwiązywania zadań, które można odpalić podczas przegladania fb to po prostu mistrzostwo! Naprawdę wielki szacun! Dzięki!
Patryk Sz.
2016-05-01

książka Geniusz :)
Karolina P.
2016-04-19

2 tygodnie z tą książką i matura zdana. Polecam :) Ja miałem 2 z matmy. Na spokojnie dzięki niej zdałem na 60%, zobaczysz że jak dostaniesz maturę do ręki, to powiesz `to przecież było\\\" :) Przez dwa tygodnie z tą książką i arkuszami potrafiłem więcej niż przez 3 lata :) tak tłumaczone, że jest to logiczne
Karol P.
2016-03-20

Kurs feryjny jest bardzo ciekawy, aż miło robić zadanka. Wszystko ciekawie i przystępnie wytłumaczone, można łatwo zrozumieć. Ponadto uwielbiam Pańskie minimatury. Portal pozwolił mi wypełnić duże luki w wiedzy, spowodowane niewystarczającym przygotowaniem w szkole. Za całą inicjatywę \\\\\\\"jak zdać maturę z matematyki\\\\\\\" należą się Panu ogromne podziękowania.:)

2016-02-13

Chciałem też serdecznie podziękować za kurs! Podstawa jest bardzo cennym usystematyzowaniem, a rozszerzenie w świetny sposób przypomina mi wiadomości do matury, dobrze wydanie przeze mnie pieniądze, a świetna robota wykonana przez Pana!
Paweł P.
2016-01-29

Po co komu podręcznik do matematyki, skoro jest Wasza książka? :)
Aleksander W.
2016-01-07

Codzienna zadań dawka i nie czeka mnie w sierpniu poprawka.Na rozgrzewkę coś prostszego, by nie złamało się moje ego, dalej więcej zadań hardkorowych i kilka tłumaczeń fanpejdżowych. Jak zdać maturę z matematyki? Wystarcza 3 kliki :)
Monika B.
2015-12-22

Dzięki tej stronie z większą łatwością jestem w stanie zrozumieć to, jak podejść w prostszy sposób do jego rozwiązania. Instrukcje zawarte przy zadaniach pokazują, że nie taki diabeł straszny i zrozumienie tego, co wydaje się całkowicie bez sensu jest o wiele łatwiejsze i przyjemniejsze. Polecam obserwacje strony każdemu przyszłemu maturzyście.
Izabela S.
2015-11-18

Rozwiązania są pokazane krok po kroku, więc mogę szybko zrozumieć o co chodzi i na spokojnie w domu wszystko ogarnąć :)
Klaudia G.
2015-11-18

Fanpage pokazuje jak rozwiązywać typowe zadania maturalne, dzięki czemu łatwiej robić zadania podobnego typu.
Klaudia J.
2015-11-18

Dzięki Waszemu fanpegowi matematyka nie jest dla mnie taka straszna na jaką na pierwszy rzut oka się wydawała :) Zaczęło się od tego, że uczyłam się wraz z koleżanką i to ona pokazała mi Waszego fanpage\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'a, jakiś czas później sama u siebie w domu z ciekawości zajrzałam na Waszą stronę. Ucieszyłam się, ponieważ pomogła mi ona rozwiać wiele wątpliwości, a zadania domowe odrabiało się szybciej i przyjemniej. Później zdecydowałam się na kupno książki. Zakup ten był świetnym pomysłem, książka jest bardzo przejrzysta, dobrze mi się z niej uczy i dzięki niej zaoszczędziłam mnóstwo czasu. Wiele zadań, których normalnie musiałabym szukać sporo czasu w internecie znalazłam właśnie w tej książce. Mimo tego, że matematyka nie jest moją najmocniejszą stroną dzięki pokazanym najłatwiejszym sposobom rozwiązywania wszelakich zadań na waszej stronie oraz w książce będę się pewniej czuła na maturze. Bardzo zależy mi na dobrym wyniku z matematyki na poziomie podstawowym, więc dzięki książkom i płycie będę mogła śmiało powiedzieć: maturo 2016 nadchodzę! :)
Kamila D.
2015-11-18

Wasz Fanpage pomógł mi nadrobić zaległości materiału i zdecydowałam zdawać maturę na poziomie rozszerzonym, dzięki Wam uda mi się zdać maturę na wysokim poziomie.
Kamila M.
2015-11-17

Dzięki stronie Jak Zdać Maturę z Matematyki codziennie rozwiązuje zadania, które przydadzą mi się do matury. Normalnie nie miałabym czasu szukać codziennie po internecie zadań maturalnych i ich rozwiązywać. Na stronie są również wszystkie informacje, które przydają mi się na bieżące lekcje matematyki. Dziękuje Wam za tą strone <3 !
Anna K.
2015-11-17

Przygotowując się do matury z waszą stroną zyskałem bardzo dużo pozytywnej energii do matury. Na stronie zadania są z wielu dziedzin, które krok po kroku jasno są wytłumaczone jak zrobić przy ewentualnym braku pomysłu, co jest bardzo dobrym sposobem. Przygotowując się do matury z Wami, nauczyłem się kilku przydatnych schematów :)
Kamil G.
2015-11-17

Dzięki temu fanpage robię coś w kierunku matury :) Inaczej myślę, że nie robił bym nic.
Przemysław P.
2015-11-17

Obecnie jestem studentką 4 roku matematyki. Z przyjemnością pomagam młodszym kolegom i koleżankom w przygotowaniach do matury, korzystając również ze wskazówek na fanpage i stronie :) Dzięki temu łatwiej powtarzamy materiał i rozwiązujemy zadania! :)
Marta K.
2015-11-17

\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\'Jak zdać maturę z matematyki\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\' zarówno fanpage jak książki i arkusze maturalne pomagają mi rozumieć krok po kroku zadania z matematyki. Poprzez wszystkie wskazówki zawarte przy zadaniach - nie zapominam już o bardzo ważnych rzeczach, które kiedyś wydawały się błahe. Dodatkowo umieszczone sentencje dają mi siłę, aby nie odkładać niczego \\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\'na jutro\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\' tylko aby ćwiczyć i stawać się coraz lepszym i sprawniejszym w liczeniu. Dzięki ,, jak zdać maturę z matematyki\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\' wierzę, że uda mi się zdać podstawę tak jak i rozszerzenie z wynikiem bardzo dobrym.
Nicol P.
2015-11-17

Bardzo mi pomagają! Często wykorzystuję do prowadzenia lekcji plansze i zadania. Także na zajęciach kółka. Polecam uczniom do samodzielnego studiowania różnych przypadków. To moja podstawowa pomoc!.
Edyta W.
2015-11-17

Już od dwóch lat śledzę Was na fb, z każdym z Waszych zadań mam możliwość przećwiczyć swoje umiejętności. Niby tylko czasami 1 zadanie na dzień, ale sądzę, że przy takiej systematyczności i powtarzaniu wraz z Waszymi testami uda mi się zdać ją jak najwyżej, póki co zadania przez Was demonstrowane przydają się na lekcjach z matematyki.;P Pozdrawiam.
Katarzyna P.
2015-11-17

Strona jest super! dzięki niej w końcu wiem jak rozwiązywać dane zadania krok po kroku :) strona jest bardzo dobrze skonstruowana, dzięki czemu nauka sprawia przyjemność.
Weronika B.
2015-11-15

Dzięki Waszej aktywności na Fb mogę w sposób łatwy i przyjemny przypominać sobie wiele zagadnień z matematyki. Interaktywne plansze dają mi możliwość sprawdzania, czy dany temat mam opanowany, czy rozwiązuję zadanie zgodnie z maturalnym kluczem. Dziękuję :)
Paweł K.
2015-11-15

Dlaczego warto być z Wami na Waszym fanpage\\\\\\\'u? To proste! Macie znakomite materiały z matematyki, wiele ciekawych rozwiązań zadań z poziomu maturalnego (podstawowy i rozszerzony) oraz przeróżne bardzo atrakcyjne promocje na materiały do nauki matematyki. U mnie macie wielki szacunek za to co robicie dla innych oraz za uczciwość, solidność i pasję do nauki (nauczania). Wielkie gratulacje i podziękowania dla całej ekipy! :) PS. Wasze materiały to skarb - szkoda, że jeszcze relatywnie tak niewiele osób o tym się dowiedziało! :(
Tomasz P.
2015-11-15

Myślę, że Wasze plansze pomogą mi w objaśnianiu zagadnień moim uczniom. Podobają mi się one z racji wyświetlania krok po kroku zadań wraz z komentarzem. Uwagę przyciąga również kolorystyka oraz liczne rysunki pomocnicze. Także czekam na przesyłkę i jestem ciekaw czy moi uczniowie również podzielą moje zdanie na temat tych tablic. Pozdrawiam.
Mateusz J.
2015-11-14

Dzięki waszej stronie łatwiej mi się uczyć i rozwiązywać zadania. Wasze pomoce i plansze są zrobione genialnie i co najważniejsze zrozumiałe:)
Sylwia D.
2015-11-14

Plansze interaktywne są jedną z najlepszych metod do nauki:)
Marta S.
2015-11-14

Bardzo dużo zadań zarówno na podstawę, jak i na rozszerzenie. Dodatkowo można zobaczyć jak dane zadanie rozwiązać. Bardzo dziękuję!
Gabriela K.
2015-11-18

Książka świetnie opracowana! Uwielbiam z nią pracować :)
Eunika K.
2015-11-03

Książka mega :) maturka poszła dobrze
Joanna K.
2015-08-25

Witam Panie Dariuszu! Piszę, aby podziękować za to, że stworzył Pan książkę \\\"Jak zdać maturę z matematyki?\\\". Jest naprawdę fantastyczna i polecę ją każdemu z moich znajomych! Stworzył Pan ją w sposób bardzo przejrzysty i zrozumiały. Dzięki niej udało mi się zdobyć satysfakcjonujący wynik. Może nie jest to kolos (bo jedyne 60%), ale ja jestem bardzo zadowolony! Jeszcze rok temu martwiłem się, aby osiągnąć te 30%, po przerobieniu Pana książki wiedziałem, że maturę zdam na pewno bez większych problemów :) Dziękuję jeszcze raz i bardzo serdecznie pozdrawiam! :)
Mateusz Z.
2015-07-08

W liceum słabo sobie radziłem z królową nauk (było to spowodowane brakami z gimnazjum) ogółem przy końcu każdego semestru walczyłem,żeby wyciągnąć na 2.W klasie maturalnej doszedł kolejny problem,mianowicie słabi uczniowie byli zobowiązani do zdania przynajmniej połowy matur próbnych (które swoja drogą zdawałem na około 30% lub mniej).Szczerze mówiąc wówczas nie miałem zbyt wielu szans,zeby dać sobie radę aż do momentu gdy w połowie lutego zakupiłem państwa książkę.Rozwiązywałem po setki zadań i nie tylko zacząłem rozumieć matematykę ale ustabilizowałem swoja sytuację z ocenami.Ostatecznie skończyło się na tym,ze tegoroczną maturę z matematyki zdałem na 52% ;).Pisze gdyż chciałbym podziękować ludziom bez których nie było by tego wyniku.Pozdrawiam
Marcin M.
2015-07-01

Zdana matura dzieki Pana książce :) dziekuje bardzo!
Marzena M.
2015-07-01

72% Dziękuję WAM~! (...) ten wynik mnie zaskoczył
Gabriela N.
2015-06-30

40 dni z książką i matura zdana na 52% ;) Polecam
Roksana Sz.
2015-07-01

Też zawdzięczam maturę Waszej książce :)
Ewelina M.
2015-05-16

Wszystko omówione ładnie, krok po kroku rozwiązania, zadania sprawdzające. Ja nie wiem jaki byłby mój wynik, gdyby nie ta książka. Poznałam kilka wzorów, których nie znałam, przypomniałam sobie rzeczy z gimnazjum czy z pierwszej klasy:) polecam z czystym sumieniem przyszłym maturzystom :)
Kasia Ś.
2015-05-15

Dziękuję bardzo w imieniu maturzystów i własnym! Takie akcje jak ta pokazują, że są w naszym kraju nauczyciele PASJONACI, którym naprawdę bardzo zależy na tym, aby młodzi (albo pełnoletni) ludzie mieli lepszą przyszłość dzięki zrozumieniu matematyki. Z mojej strony mogę dodać, że uwielbiam pańskie wywiady (zwłaszcza audio), gdzie wali pan prosto z mostu panie Dariuszu. Tytuł matematyka (nauczyciela) roku jest z pewnością w pełni uzasadniony!
Tomasz T.
2015-05-10

Chciałam Panu serdecznie podziękować za pomoc w przygotowaniach do matury 2015 z matematyki na obu poziomach. Pod koniec klasy drugiej zakupiłam Pana książki i dzięki nim mogłam spokojnie, na wakacjach powtarzać materiał. Pana fanpage i zadania na nim pomagały mi na codzień w klasie trzeciej, również pomocne były matury próbne. Ostatecznie będę miała 96% z poziomu podstawowego i 80-90% (w zależności jak bądą przydzielane punkty) z poziomu rozszerzonego. Mogło być trochę lepiej, ale myślę, że to dobry wynik. Dziękuję Panu za pomoc, za słowa wsparcia, oby więcej takich nauczycieli z powołania. Jeszcze raz dziękuje bardzo!!! Pozdrawiam!
Kasia B.
2015-05-08

Dzięki za pomoc !!! Matura powyżej 90% !! Zrobiłam całe 2 książki i to mnie uratowało ! :)
Dominika D.
2015-05-08

Jesteście nieocenieni :)! Wielkie Dzięki!
Patryk K.
2013-05-08

Nie zdałam ani jednej próbnej matury, lecz teraz dzięki wam się udało! Jeszcze raz dziękuję :)
Roksana Sz.
2015-05-08

Dzień dobry :) Chciałam podziękować, gdyż pozwoliła mi ona zdać matury próbne z matematyki na poziomie podstawowym. Jako iż mam umysł humanistyczny wynik 30% niewątpliwie okaże się satysfakcjonujący :)
Paulina D.
2015-05-08

Dzięki Wam zapewne wielu ludzi poradziło sobie na tegorocznej maturze lepiej lub gorzej. Jestem jedną z tych osób! WIELKIE DZIĘKI! POLECĘ MŁODSZYM ROCZNIKOM!
Robert B.
2015-05-07

Dzięki wielkie za informacje. Dzięki wam wiem, że już Zdałem. Ale mogę już zaprzestać \\\"Lubieniu\\\" waszej strony i pozbyć się z tablicy na fejsie tych matematycznych zadań i rozkminek. Mam nadzieję, tak na sierpień jak i za rok pomożecie kolejnym osobom zdać ten jakże wymagający test ;D POZDRAWIAM!
Mateusz S.
2015-05-05

Rok temu bałam się, że nie zdam maturki. Cztery miesiące intensywnej nauki z Waszą pomocą i własnym wkładem dały efekty na egzaminie, przewiduję ok 86% :)
Beata M.
2015-05-06

Wielkie dzięki dla całej załogi Jak zdać maturę! :) Przerobienie starego i nowego wydania Waszej książki pozwoliło mi na osiągnięcie ok. 70% z matematyki. Próbne matury nie często się zdawało, więc jest to dla mnie ogromny sukces. A i tak wiem, że mogłem poradzić sobie lepiej! Jeszcze raz dziękuję i zastrzegam, że będę polecał Wasze wydania wśród swoich znajomych, tak jak już robiłem to dotychczas. :) Pozdrawiam
Mateusz D.
2015-05-06

Chciałem bardzo podziękować za pomoc w przygotowaniu do matury. Bardzo mi pomogliście :)
Adam Z.
2015-05-06

Dzięki wielkie za pomoc, zdałem dzięki wielkiej determinacji, ciężkiej pracy no i wam :)
Daniel T.
2015-05-06

Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam o tej stronie. Wszystko opisane krok po kroku, w zrozumiały sposób... Świetna strona.
Kasia R.
2015-05-06

Dziękuję za genialną książkę. Zakup jej jak nigdy sprawił ogromne szczęście. Oby rozszerzenie tez dobrze poszło - trzymajcie kciuki! :)
Kinia L.
2015-05-05

Fajnie, że tak dużo zadań dajecie. Dużo się douczyłem dzięki wam. :) A na tym fejsie zamiast kliknąć w bezuzyteczna, to klikam was :)
Daniel K.
2015-04-27

Przerobiłem ją 2 razy :) Książka genialna. 70 % + po jej przerobieniu to raczej nie problem :) Projekt bardzo udany.
Rafał Sz.
2015-04-25

Myślę, że zadania na kursie feryjnym super przygotowują do matury podstawowej. Ale wielki plus za zadania z udowadnianiem, które krok po kroku rozwiązane i dokładnie omówione zdecydowanie mi się rozjaśniły :)

2015-03-04

Bardzo dobry kurs feryjny. Chętnie będę korzystać z tej strony podczas dalszej nauki do matury z matematyki, która stała się dla mnie łatwiejsza i bardziej zrozumiała dzięki waszej stronie ;)

2015-02-20

Tyle lat chodzić do szkoły, a nauczyć się rozwiązywania zadań matematycznych przez ferie :) Taki kurs jest dobry dla osób, które chcą się nauczyć i mają wpojone podstawy, ale przez brak chęci tłumaczenia ze strony nauczyciela, nie mają możliwości nauczenia się. Tutaj można rzeczywiście dokładnie wszystko przeanalizować, tylko trzeba podejść rzetelnie do sprawy. Każdy może zatrzymać się w miejscu, które sprawia mu trudność, zamiast przepisywać bezmyślnie z tablicy. Jak dla mnie super materiał, żałuję, że z innych przedmiotów nie ma takich kursów, bo z pewnością pomogłyby bardzo. Pozdrawiam! Więcej takich inicjatyw łatwo dostępnych!

2015-02-23

Jesteście ekstra. To zadziwiające, że w dzisiejszych czasach wciąż możemy spotkać ludzi robiących coś bezinteresownie. Dzięki waszej pomocy uwierzyłam, że matura z matematyki wcale nie musi być moim największym zmartwieniem.

2015-02-23

Mr Kulma best teacher ever!

2015-02-23

Portal jakzdacmaturezmatematyki.pl pokazał mi, jak rozwiązywać zadania tekstowe i zadania z dowodami. Zawsze miałam z tym problem. Dzięki temu mam 10 punktów więcej, gdy rozwiązuję matury!

2015-02-09

DZIĘKUJĘ za książki, całkowicie zastąpiły mi one jakiekolwiek korepetycje. Przygotowywałem się głównie przez dokładne rozwiązywanie zadań z książki zarówno do podstawy jak i rozszerzenia. Mimo, że matura była bardzoo trudna to jestem zadowolony z wyników: 96% podstawa i 58% rozszerzenie. Co prawda jeśli chodzi o rozszerzenie to przed majem liczyłem na jakieś 80%, ale było jak było i na tak zwane \\\\\\\"wymarzone\\\\\\\" studia się powinienem dostać. Wielkie dzięki!
Łukasz S.
2014-06-27

Chciałbym serdecznie Państwu podziękować za waszą prace włożoną w stronę oraz książki i zbiory zadań, dzięki którym wiele się nauczyłem i w miarę dobrze napisałem maturę. Wczoraj zostałem zakwalifikowany na wymarzone studia. To dzięki Wam od października będę mógł studiować informatykę na AGH.
Jakub S.
2014-07-10

\\\"Jak zdać maturę z matematyki\\\" robicie świetną robotę, tegoroczni maturzyści dziękują!
Przemek P.
2014-05-01

Z chęcią bym się jeszcze z Wami pouczył, dzięki za wszystko!
Czarek M.
2014-05-05

[...]Kurs REWELACJA!!! Należę do leniuchów (powtórkę do matury zaczynam dopiero teraz), jednak kurs robiłam z przyjemnością. Wszystko jasne i przejrzyste, toteż pokusiłam się o zakup Waszej książki. Pozdrawiam i gratuluję talentu!

2014-03-06

Kurs jest bardzo pomocny, pozwala w szybki i skuteczny sposób nauczyć się jak rozwiązywać matury z dobrym wynikiem. Mi się to udało poprzez zakup Waszej książki i nie żałuje.[...]

2014-03-06

Kurs bardzo przydatny. Wszystko zrozumiale wytłumaczone. POLECAM.

2014-03-06

Bardzo mi się podobał Wasz kurs i oby takich więcej [...]

2014-03-06

Cieszę się, że znalazłam tą stronę i zakupiłam książkę. To najlepsza inwestycja jeżeli chodzi o przedmiot jakim jest matematyka! Zadania są wytłumaczone w prosty i przejrzysty sposób. Ważną zaletą jest także kolorystyka, która bardzo wpływa na jakość uczenia się. Dziękuję za przygotowanie kursu. Jest rewelacyjny i motywuje do dalszej nauki. Szczerze polecam każdemu kto ma problemy z matematyką. DZIĘKUJE !

2014-03-06

Zadania super przygotowane. Można się z nich wiele nauczyć. :)

2014-02-28

Jestem bardzo zadowolony z tego kursu feryjnego. Przykłady są tłumaczone w prosty sposób, czytelnie. Teoria jest podawana wraz z konkretnymi przykładami co bardzo pomogło mi zwłaszcza w prawdopodobieństwie. Liczę bardzo na podobny kurs weekendowy.

2014-02-28

Mam szczerą nadzieję, że portale e-learningowe, takie jak ten, staną się w Polsce normą i w końcu będziemy mogli uczyć się z przyjemnością, elastycznie i na zachodnim poziomie. ;-)

2014-02-28

BARDZO, BARDZO DZIĘKUJĘ za możliwość wzięcia udziału w kursie feryjnym! Wszystko świetnie przygotowane, opracowane. Informacje przekazane są w sposób jasny, przejrzysty i przede zrozumiały! Ważną zaletą jest także użyta kolorystyka, co ułatwia przyswajanie wiadomości! Mimo, że jestem w drugiej klasie, kurs uporządkował moją wiedzę i przypomniał niektóre zagadnienia! Idealna powtórka przed maturą próbną! Zarówno poziom podstawowy, jak i rozszerzony są na wysokim poziomie, ale nie ukrywam, że dla mnie jako pasjonata matematyki, 20 lekcji to troszkę mało! :) Niemniej jednak DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ! Chylę czoła, wszystko fantastycznie przygotowane i przede wszystkim darmowe... Kto nie przystąpił do kursu, niech żałuje! :))

2014-02-28

Innowacja :) ! Bardzo przydatne, jeśli coś nie do końca było dla nas jasne. Możemy przeanalizować zadania krok po kroku. Super! Polecam maturzystom!

2014-02-28

Bardzo mi się spodobał kurs feryjny ;-)

2014-02-28

Portal jest bardzo dobrze przygotowany dla maturzystów i krok po kroku wszystko jest klarownie wytłumaczone. Dobra robota! :)

2014-02-28

Jestem mega zadowolona z tego portalu!! Jesteście świetni. Dzięki Wam nauczyłam się na poprawę sprawdzianu :) i naprawdę rozumiem [...]. Chce więcej takich lekcji :) motywujecie do pracy :)dzięki wielkie :)

2014-02-28

Dziękuję stokrotnie za ten feryjny kurs! Był naprawdę świetny.

2014-02-28

Dzięki portalowi moje wyniki na próbnych maturach wzrosły o 15% w tydzień. Z matematyką miałam problemy od zawsze. Wynikały one z niedostatecznego przygotowania w szkole. Teraz rozwiązywanie arkuszy jest dla mnie dużo prostsze :)

2014-02-28

Podobają mi się materiały wprowadzające do danego zagadnienia. Pokazanie minimum teorii i zastosowanie w praktyce - czyli w jaki sposób dany temat/dział zwykle pojawia się na maturze. Dużym plusem są zadania interaktywne rozwiązywane krok po kroku. Bardzo przydatny kurs. Dziękuję Autorowi :-)

2014-02-28

Tak trzymać! Bardzo pomocna strona. Chcę również zaznaczyć, że to bardzo miło z Państwa strony, iż pomagacie w przygotowaniach do matury, nie wymagając żadnej opłaty. Jestem pewna, że nie tylko ja to doceniam.

2014-02-28

Bardzo przydatny kurs, świetna powtórka przed maturą!

2014-02-28

Świetny portal ;]

2014-02-28

Uważam że, książka jak i kurs są bardzo dobre, pomagają w powtórkach, bo samemu dość ciężko się zmotywować.

2014-02-28

Kurs jest świetny! Każdego dnia poprawia mi humor zrobienie kolejnej lekcji :) wszystko staje się proste, a ja czuję się mądra.

2014-02-28

Jestem zadowolona z kursu. Wiele przypomniał mi on przed matura. Informacje są podane w ciekawy sposób :)

2014-02-28

Świetna idea, za którą bardzo dziękuję. Jest to materiał typowo maturalny, w szkole często uczymy się rzeczy które nie mają się prawa zdarzyć na maturze[...] Dziękuję i pozdrawiam.

2014-02-28

Świetna akcja, bardzo przydało mi się powtórzenie tzw. pewniaków zadań z matury. Ekipa jakzdacmaturezmatematyki.pl zrobiła kawał dobrej roboty. Dziękuję!

2014-02-28

Po tym kursie feryjnym oraz po lekcjach w Elitmacie jestem orłem z matematyki :) dziękuje :)

2014-02-28

Świetny pomysł z kursem! Na pewno wielu maturzystów będzie Wam bardzo wdzięcznych. Również dziękuję i będę polecać Waszą stronę! Pozdrawiam

2014-02-28

Bardzo fajna inicjatywa, strategicznie dobrze zrobione - jeśli chodzi o \\\"kurs feryjny\\\". Sam korzystam i mi się podoba.

2014-02-28

Kurs jest genialny, wytłumaczył wszelkie braki i trafnie uporządkował mi wiadomości, dziękuję ! :)

2014-02-28

Jestem pod ogromnym wrażeniem! Jeszcze nigdy nie spotkałam się z takim sposobem przekazywania wiedzy. Żadna książka, żadne lekcje dodatkowe i korepetycje nie dały mi tego, co oferuje strona jakzdacmaturezmatematyki.pl . Gorąco polecam!! :)

2014-02-28

Jesteście dla ludzi, którzy chcą zdawać rozszerzenie, a mających problemy m.in. przez słabych nauczycieli genialną deską ratunku. Również ci, którzy nie radzą sobie z podstawą są w stanie nauczyć się do egzaminu. Dzięki !

2014-02-14

Portal jakzdacmaturezmatematyki.pl to świetna inicjatywa! Kurs feryjny pomógł mi uporządkować wiedzę, a to dla mnie bardzo ważne. Tym bardziej, że nie realizuję programu rozszerzonego z matematyki na lekcji, lecz we własnym zakresie, oraz na korepetycjach. Jestem ogromnie wdzięczna za tak rzetelną pracę z Państwa strony oraz poważne podejście do tematu matury. Już teraz wiem, że nauka z Państwem zaowocuje w maju zadowalającym wynikiem. Dziękuję :)

2014-02-14

Kurs dużo mi dał, dlatego że oprócz zadań są Pana dopiski, bardzo istotna rzecz, która NAPRAWDĘ porządkuje to, czego się uczę. Chciałabym więcej takich okazji do nauki, bo czasami nie wiem jakiego typu zadań mam się nauczyć na rozszerzenie (oprócz takich sztampowych, które są zawsze).

2014-02-14

Uważam, że jest to rewelacyjny sposób na naukę, bo przecież praktyka czyni cię mistrzem!

2014-02-13

Kurs feryjny to naprawdę świetna sprawa! Doskonały czas na podjęcie stosownych kroków ku zdaniu matury:) Materiały świetnie przygotowane, nie trzeba niczego szukać, wszystko czarne na białym przedstawione w klarowny sposób. Dzięki Wam w końcu zabrałam się za matme, której nie lubię, z zapałem i chęcią. Polecam gorąco!

2014-02-13

ZARÓWNO KURS JAK I KSIĄŻKA są super! Oceniam na 6

2014-02-08

Podziwiam zapał w tworzeniu strony i jedyne, czego żałuję, to tego, że ciężko znaleźć portale, który przygotowałyby do matury w takim stopniu jak wy, ale z innych przedmiotów. Powodzenia w dalszej pracy, życzę samych sukcesów!

2014-02-08

Super kurs! Wszystko przejrzyście wyjaśnione z przykładami. Dzięki wielkie. Pozdrawiam ;)
Natalia
2014-02-03

świetna strona! gratulacje dla twórców :) kawał dobrej roboty :)

2014-02-04

Kurs był bardzo dobrze rozplanowany, a zadania były tłumaczone w łatwy i przystępny sposób. To dla mnie idealna powtórka przed maturą.

2014-02-04

Portal bardzo przydatny, książki też są bardzo fajne (mam wszystkie z serii podstawowej i rozszerzonej.

2014-02-04

Pełen profesjonalizm, naprawdę przydatne materiały, które bardzo skutecznie pomagają w zrozumieniu matematyki. Pozdrawiam

2014-02-04

Super opracowana ta książka z rozszerzenia!!! dzięki wielkie!!! Pozdrawiam.
Mateusz D.
2014-01-14

Chciałabym powiedzieć, że z książki uczy się naprawdę świetnie, a moje postępy są niesamowite.
Natalia S.
2013-11-22

Kawał świetnej roboty, znakomita książka. Gdyby był to podręcznik w szkole i wszyscy klepali przykłady przez ostatni rok z Pańskiej książki, to cała szkoła by zdała :). Przerobiłem ją w 7 dni, i dało mi tą więcej niż znacznie droższe korki :). Dziękuję.
Mateusz W.
2013-08-09

Witam, w tamtym roku nie dopuścili mnie w ogóle do matury, ponieważ miałam poprawkę z matematyki. Zdałam ją ledwo w sierpniu, teraz miałam rok przerwy. W maju tego roku podchodziłam do matury i udało mi się zaliczyć wszystko oprócz matematyki. Nigdy nic nie rozumiałam, chodziłam na korepetycje przez prawie cale liceum, żeby prześlizgnąć się z klasy do klasy. Dla jednych może to wydawać się śmieszne, że nie umiałam rozwiązać najprostszych zadań, ale naprawdę była to dla mnie \\\"męczarnia\\\". Znalazłam was przypadkiem na fb, zamówiłam książkę niedawno, bo ponad tydzień temu, wszystko było objaśnione tak, że nawet taka \\\"tępa strzała\\\" jak ja potrafiła zrozumieć i rozwiązywać sama zadania. Wasza książka w dużym stopniu przyczyniła się do tego, żebym coś \\\"ogarniała\\\" :). Dziś musiałam zmierzyć się z poprawką, stres niesamowity, zobaczyłam odpowiedzi na internecie no i udało się. CO prawda ponad 30%, ale najważniejsze, że zdane :). Jestem szczęśliwa, że mam już to z głowy. Dziękuję za cenne wskazówki opisane w książce :).
Kamila K.
2013-08-27

Zbierałem się do napisania tej wiadomości kilkukrotnie, jednak zawsze pojawiała się jakaś przeszkoda. Korzystając z okazji, w kilku słowach chce Państwu serdecznie podziękować za stworzenie książki \\\" Jak zdać maturę z matematyki\\\", tylko dzięki niej zdałem maturę. A zdawało mi się to nierealnym.
Filip Ś.
2013-07-18

Polecam! Moja ulubiona książka - trzymam jak relikwię:)
Rubens K.
2013-05-19

Wielkie Dzięki za wszystko! Naprawdę pomogliście mi.
Maciej K.
2013-05-11

Próbna matura - 39%. Matura w maju - 86%. Nie wiem jak mam dziękować. Jesteście najlepsi. :)
Ada J.
2013-05-11

Ja już mam książkę - jest świetna!
Martyna N.
2013-04-21

Ta książka wreszcie normalna - dla Ludzi!!! Rozdział zrobiony i kosmos - łapię !!!
Rubens K.
2013-04-24

Ja z czystym sumieniem polecam tę książkę. Zwłaszcza jest dobra dla tych, którzy średnio sobie radzą z matematyką. Ale i dla tych lepszych może być lekkim przypomnieniem.
Diana S.
2013-04-28

Bardzo dobry pomysł z tymi testami, rozwiązuję codziennie po kilka testów i jest git.
Dawid Cz.
2013-05-02

Dzięki Waszej książce, którą kupiłem tydzień temu, zrozumiałem i polubiłem matematykę (po czterdziestce, ale jak widać nie za późno... :)
Cezary R.
2013-05-06

Bardzo dobra inicjatywa z profilem Jak zdać maturę z matematyki :) Takich nauczycieli, którzy potrafią z zaangażowaniem i w przystępny sposób nauczyć czasem niestety brakuje... Dziękuje Panie Dariuszu :)
Mateusz K.
2013-05-09

Chciałam również bardzo podziękować za pomoc! Matura dzięki tej stronie nie była aż taka straszna! Serdecznie dziękuję!
Paulina D.
2013-05-08

Dziękuję bardzo za pomoc, dzięki waszej stronce osiągnęłam to co chciałam:)
Kasia P.
2013-05-08

Witam! W pierwszej kolejności chcę pogratulować książki, jest naprawdę niesamowita... i gratuluję spektakularnych osiągnięć w przekazywaniu wiedzy:) moi znajomi też bardzo chwalą stronę i książkę. pozdrawiam!
Natalia S.
2013-05-08

Mogę powiedzieć tylko jedno DZIĘKUJĘ!
Eliza S.
2013-05-08

Ja również dziękuję! Jeśli dobrze sprawdziłam, to będę miała ok 60% spokojnie, a matma dla mnie była czarną magią. Naprawdę polecam tą książkę! POZDRAWIAM
Karolina M.
2013-05-08

Książka jest świetnie napisana. Materiał był świetnie opracowany dla łatwego przyswojenia wiedzy. Bardzo się cieszę, że ją kupiłam. Jestem pewna, że będę ją polecać młodszym znajomym, gdyż wiem, że pomaga! Z matury będzie wynik ok. 80 %. Dziękuję.!
Milena Martyna A.
2013-05-08

Panie Dariuszu, podziwiam Pana za to co Pan robi... Trzeba być bardzo mocnym psychicznie :) Pozdrawiam
Rafał S.
2013-04-18

polecam książkę \"jak zdać maturę z matematyki?\" JEST ŚWIETNA!
Emila Sz.
2013-04-29

NIGDY NIE SĄDZIŁAM, ŻE FACEBOOK MOŻE MI POMÓC, NO I SIĘ ZDZIWIŁAM, DZIĘKI KOCHANE LUDZISKA ZA UDOSTĘPNIANIE TYCH ZADAŃ! SERDECZNE POZDROWIENIA I BUZIAKI! :)
Ania Sz.
2013-05-08

Książka, która powinna być lekturą obowiązkową. (...) Jedna z najważniejszych książek, jakie czytałam. Dziękuję i oczekuję na kolejne części.
Anna
2017-05-24

Witam 😀 dziękuję za tak super przygotowanie do co prawda poprawkowej matury ale dzięki wam zdałam a książka jest rewelacyjna! Polecę ja każdemu tegorocznemu maturzyście! Ogromnie się cieszę z pozytywnego wyniku, pozdrawiam! 😁
Sandra
2017-09-12

Najlepsza książka przygotowująca do matury z matematyki. Wystarczy przerobić zadania z niej a matura w kieszeni. Mówi to typowa humanistka, która z matmy orłem nie była nigdy a maturę z matematyki napisałam lepiej niż z polskiego :)
Justyna
2017-09-03

Ja również zdałam tylko dzięki tej książce. Od zawsze moja matematyka była słaba, jak i panie od matematyki, na które trafiałam. Był to jedyny egzamin, którego się tak obawiałam i raczej oczekiwałam po prostu żeby mieć min. 30%, a tu 52%. Pięknie😍
Ola
2017-07-03

Te książki są świetne, dzięki nim zdałem w tym roku :)
Daniel
2017-07-03

Panie Dariuszu, dziękuję za pomoc przy zdaniu matury. Zdałem podstawę na 58%. To nisko, tak wiem, ale wcześniej było to zaledwie 20%. Jestem konkretnie tępy z matematyki, ale dzięki całemu zestawowi zdałem. Chciałem podziękować jeszcze raz, gdyż zastąpił mi pan nauczyciela matematyki, którego nie miałem w liceum (tzn. teoretycznie miałem, no ale tylko w teorii). Głównie fenomenem pana książki jest rozjaśnienie umysłu i nauka takiego \"matematycznego kombinowania\", ponieważ nie miałem problemów z zapamiętywaniem wzorów, tudzież rozwiązywaniem utartych zadań. Po prostu ta książka nauczyła mnie jasno pewnego kombinowania i szerszego spectrum patrzenia na zadania. Dziękuję jeszcze raz.
Maciej
2017-07-03

Składam gorące podziękowania dla was! Dzięki waszemu podręcznikowi z dowodami i minimaturach zdałem podstawę na 100%, a rozszerzenie na 82% ❤ dziękuję bardzo 😉
Adrian
2017-07-02

Nawet nie wiem co mam napisać. Dziękuje choć to i tak zbyt mało. W ciągu 3 lat płakałam zawsze przed wystawieniem ocen z matematyki bojąc się, że nie zdam, aż pod koniec 3-ciej klasy natknęłam się na tę stronę. Udało mi się skończyć klasę maturalną dzięki Wam, gdy tydzień przed wystawieniem ocen pisałam prace klasowe na maksymalną ilość punktów. Potem przyszedł czas na maturę. 10 dni powtórki, brak stresu i efekt 50%, mój osobisty sukces, który zawdzięczam Wam ❤️
Marta
2017-02-07

Mi najbardziej pomogła książka z samymi arkuszami. Wszystkich było chyba 10 i wszystkie zrobiłam. :) super było też to, że kiedy przeglądałam posty na facebooku, to trafiałam na Wasze zadania. Robiłam od razu. To mi pozwalało ćwiczyć cały czas :)
Martyna
2017-06-30

Dzięki wam równo 60%. Polecam, mogło być więcej, ale opuściłem jedno zadanie nie wiem jak xD
Sebastian
2017-06-30

Mogłabym dać 6, ale niestety nie ma takiej oceny. Jestem bardzo bardzo zadowolona ze swoich wyników z matury z matematyki. Od 28% na maturze próbnej do 80% teraz! Jestem po prostu w szoku! Polecam w 1000000% :) Zawsze, jak to każdy, miałam z matematyką na bakier... Ale książka z podstawy pomogła mi wyuczyć się pewnych schematów, zmierzyć się z zadaniami typowo maturalnymi. I wyszło pięknie. Dziękuję i polecam!!! :)
Agata
2017-06-30

Walczyłem 7 lat z matematyką. Od roku 2010 kiedy to wprowadzili ponownie matematykę jako przedmiot obowiązkowy. Nie ma rzeczy niemożliwych, a ja jestem tego przykładem 🙂
Marcin
2017-06-30

Polecam robić zadanka codziennie i mają fajne arkusze :)
Sebastian S.
2017-05-06

Bardzo polecam! Świetne przygotowanie do matury, pewniaki maturalne, kilka zadań na maturze 2017 było prawie identycznych!
Iza K.
2016-05-22

Dzięki nauce z książką \"Jak zdać maturę z matematyki\" zdałam maturę podstawową na wynik lepszy niż myślałam. Będę polecać.
Ada R.
2017-02-27

Takiej książki szukałam ;) Teraz mogę być pewna, że dzięki systematyczności zdam maturę z matematyki ;) Przy zadaniach jest wiele wskazówek, robienie zadań sprawia dużo przyjemności i satysfakcji ;)
Marika T.
2017-01-17

Książka bardzo przejrzysta, co mi się najbardziej podoba. Na początku każdego działu są podstawowe informacje o dziale, co ułatwia naukę oraz informacje są w jednym miejscu. Jestem wzrokowcem, jak pewnie większość osób, dlatego kolory w książce korzystnie wpływają na naukę. Książkę polecam każdemu :) Pozdrawiam.
Natalia K.
2017-04-27

Książka \\\"Jak zdać maturę z matematyki\\\" w bardzo klarowny sposób przedstawia cały materiał potrzebny do zdania matury z najwyższymi wynikami. Da się zauważyć ogromny postęp od książki przygotowującej na maturę w latach 2014, 2015; od tego czasu zostało dodanych więcej zadań za 5 punktów, dzięki czemu większość zagadnień z podstawy programowej można opanować do perfekcji. Co ważne, zadania zostały skonstruowane w taki sam sposób, w jaki są formułowane na maturze, dzięki czemu na właściwej maturze dużo łatwiej rozwiązywać podane zadania. Strona na facebooku umożliwia szybką powtórkę w ciągu dnia, a strona internetowa na wizualizację tematów sprawiających trudności. Gorąco polecam, Humanista
Błażej J.
2017-05-05

Świetne podejście, robicie kawał naprawdę dobrej roboty, aż miło korzystać z takich książek. Jeszcze raz bardzo dziękuję. Miłego dnia :)
Joasia
2017-02-09

Obecnie jestem w maturalnej klasie, nigdy nie lubiłam matematyki,zawsze sprawiała mi trudność,a dzięki wam małymi krokami zmierzam ku zdaniu jej. Co prawda próbnej nie zdałam,ale i tak widzę postępy, będę zaczynała teraz funkcje, więc sądzę, że będzie coraz lepiej :) Super, że tak motywujecie ludzi, dzięki wam w ogóle wierzę, że mogę ją zdać. Mam wasze repetytorium, dowody, dołączę jeszcze arkusze Miałam pełno innych repetytorium, nie były złe,ale waszej strony i książek żadne nie pobije! :) Jeżeli zdam tą maturę to większy sukces zawdzięczam wam, chociaż bardzo się jej boje. A co do motywacji to fajnie, że często wstawiacie tutaj teksty motywujące, wiele to daje naprawdę, moi znajomi też tak mówią, każdemu was polecam więc częściej tak róbcie 😉
Dominika G.
2016-11-28

Kupiłem nową książkę z tego roku i jestem pod wrażeniem, więcej wiem niż za całe 4 lata nauki w technikum. Wasze książki są najlepsze
Dominik
2016-10-11

Chciałam bardzo podziękować za pomoc z maturą. Dzięki Pana książce jestem bardzo dumna z wyniku, którego nigdy nie wróżyła mi nauczycielka, a po poznaniu go niedowierzała!
Karolina
2016-08-31

Dziękuję , dzięki Waszej pomocy zdałam maturę ❤
Patrycja
2016-08-23

Przygotowując się do tegorocznej matury korzystałam z Państwa książek dostępnych na stronie jakzdacmaturezmatematyki.pl. Książki były świetne, bardzo mi pomogły. Nauczyłam się z nich więcej w ciągu miesiąca niż przez 3 lata nauki w liceum.
Paulina
2016-07-17

Polecam całym sercem, próbne na 20% a prawdziwa na 70% <3
Ewa
2016-07-16

Chciałam z całego serca podziękować w przygotowaniach do matury. Dziś okazało się, że zdałam maturę po dwóch podejściach do niej. To wszystko dzięki WAM, udało mi się ją zdać. Robiłam systematycznie wszystko (nauka z repetytorium, arkuszami, planszami interaktywnymi) i UDAŁO SIĘ! JESTEM WAM DOZGONNIE WDZIĘCZNA ZA TE UZYSKANE 30% - to wszystko zasługa WASZYCH motywacji na fanpage! Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI! Będę w 100% polecać Wasz portal i książki w przygotowaniach do matury. Ania - matura rocznik 2015 (matma zdana teraz w 2016)
Ania
2016-07-05

Polecam tą książkę z całego serca! ;)
Bartek
2016-07-14

86% z podstawy, połowę sukcesu zawdzięczam tej właśnie książce. (y)
Aleksander
2016-07-10

Z Waszą pomocą zdałam matematykę podstawową na 54 %! Bardzo dziękuję, gdybym nie rozwiązywała zadań z Waszej strony na pewno bym nie zdała! :)
Patrycja
2016-07-09

Dzięki waszej książce przerobionej 2 dni przed maturą 50% gdzie matematyka była dla mnie czarną magią! Większość zadań była wręcz identyczna tylko inne liczby wiadomo! 🙂 POLECAM!!! 😃
Mateusz
2016-07-09

W ogóle chciałem podziękować Wam, bo nie było okazji, żeby każdy widział, miałem ponad 50% z rozszerzenia i ponad 90 z podstawy i strasznie mi pomogła ta stronka, bo widziałem praktycznie codziennie na fejsie Wasze posty z zadaniami i każdego dnia wychodziły mi lepiej. Pozdrówcie pana Kulmę.
JZG
2016-07-08

86% z maturki podstawowej zawdzięczam swojej pracy z \\\"Jak zdać...\\\" :) Choć wynik z matmy ma niewielki wpływ na moją rekrutację na studia, pozostaje wielka satysfakcja, której nie byłoby w przypadku 50-60 proc, a tyle miałabym, gdybym Was nie odkryła :) Dziękuję!
Marta
2016-07-09

Nie wiem jak opisać słowami to co się stało. Moje wyniki z próbnych matur nie przekraczały 20%. Zakupiłam książkę i zaczęłam sama przygotowywać się do matury. Liczyłam na \\\"byle 30%\\\". Matura z matematyki zdana na 56%. Tylko dzięki wam. Dziękuję! 🙂
Martyna
2016-07-06

Ja również Wam dziękuję.dzięki Waszym książkom nie dość że zdałam to jeszcze polubiłam matematykę.Z sentymentem chowałam książki do szafy, ale planuje jeszcze sobie porobić jakieś zadanka. Dzięki i pozdrawiam😊
Natalia
2016-07-06

Proszę pozdrowić pana Kulmę za stworzenie czegoś tak użytecznego. Dzięki wam zdałem maturę na 88% (a pierwsza matura próbna wypadła na zaledwie... 30% wyniku!). No i dziękuję też za te małe 12% z matematyki rozszerzonej :)
Piotr
2016-07-06

Dziękuję!!! Dzięki Waszej stronie przygotowującej do matury z matematyki zdałam maturę podstawową z matematyki na 58%!!! Jesteście genialni w tym, co robicie!!! Życzę dalszych sukcesów w rozwoju zawodowym!!!!
Kasia
2016-07-05

Chciałem Wam serdecznie podziękować, z waszą książką zdałem maturę z matmy. Moje wyniki z 20/30% podskoczyło do 54% na maturze! Serdecznie dziękuję!
Maksymilian
2016-07-05

Dziękuję bardzo, zdałam nareszcie matme!:) Polecam wszystkim materiały \"Jak zdać maturę z matematyki\".;) Pozdrawiam gorąco;)
Monika
2016-07-05

Dzięki za przygotowanie (...) Dzięki Wam zdałem! :) Dziękuję! ^^
Krzysztof M.
2016-07-05

Cudowne książki :) Jest w nich wszystko to, co musi być. Wszystko czytelne i przystępne :) Bardzo mi pomogły :)
Sylwia
2016-05-10

Dzień dobry! Na wstępie chciałabym bardzo podziękować! Wasza książka bardzo mi pomogła, oprócz korepetycji przerobiłam całą na poziom rozszerzony. Bardzo pomocne są też zadania na fb, czy też plansze na Waszej stronie. Jesteście po prostu najlepsi!
Magda
2016-05-09

Dzięki Waszej książce zdałam tegoroczną maturę z matematyki! :) Modliłam się o 30%, ale okazało się, że będę miała nawet więcej! :) Od zawsze miałam problem z matematyką, nauczyciel nie wymagał, każdy robił co chciał. Gdy poszłam do liceum,okazało się, że umiem bardzo niewiele, a właściwie nic. Mimo bardzo dobrych ocen z innych przedmiotów, 1 i 2 klasę LO ukończyłam z dwóją z matmy. To tylko ocena, ale przeraził mnie fakt, że w tym roku matura, a próbnej nie zdałam. Przez maturę z matmy, całe plany o studiach mógł szlag trafić. Od listopada zaczęłam chodzić na korki,które niewiele mi dały. W styczniu zakupiłam Waszą ksiażkę z arkuszami. Dopiero wtedy wszystko zaczęło robić się jasne. Nawet funkcje, o których nie miałam wcześniej zielonego pojęcia. Powoli ,powoli zaczęłam robić arkusze z poprzednich lat i dopiero po przerobieniu całej książki udało mi się je zdawać. Jedne lepiej, drugie gorzej, ale najważniejsze że ZDAWAŁAM, bo przecież taki był mój cel. Teraz jestem już po i jestem przeszczęśliwa :) Gdyby nie Wasza książka na pewno nie zdałabym, a o studiach nie mogłabym nawet pomarzyć. Będę polecać wszystkim przyszłym maturzystom, bo jesteście NAJLEPSI! :) dziękuję najmocniej! :)
Iga
2016-05-09

Dziękuje za wszystkie zadania na waszej stronie! To było chyba najlepsze przygotowanie bo i tak za dużo czasu spędzałam na FB a tu codziennie pojawiały się nowe zadanka i miałam motywację do nauki :) Z matematyki orłem nie jestem ale dzięki waszej stronie będę miała spokojnie ponad 60 % na maturze (sprawdzone odpowiedzi) Oby tak dalej, na pewno polecę znajomym, dziękuje dziękuje dziękuje! :)
Katarzyna
2016-05-09

Witam! Chciałbym bardzo podziękować za książkę \\\"Jak zdać maturę z matematyki na poziomie podstawowym\\\", ponieważ w połączeniu w korepetycjami przyniosła ona wielkie efekty. Nie chwaląc się z 25 zadań zamkniętych, tylko trzy miałem źle. Z otwartymi troszkę gorzej, ale zrobiłem z sosną, kątami w trójkącie oraz ciągiem i prawdopodobieństwem. Wasza książka jest ekstra, polecę ją na pewno młodszym licealistom.
Kamil
2016-05-09

Witam, chciałbym bardzo podziękować. Książki \\\"Jak zdać mature z matematyki?\\\" były mi bardzo pomocne i są naprawdę świetne. Udało mi się powtórzyć wszystko mimo że zamówiłem je 2 tygodnie przed maturą 😉 Dzisiejsza matura według mnie nie była trudna ale była niestandardowa. Liczę na jakieś 66 % i myślę ze to całkiem dobry wynik. Jeszcze raz dziękuję bardzo za stworzenie takiej strony i możliwość systematycznych powtórek. Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam 😁
Damian
2016-05-09

Ja podwójnie dziękuję! Pierwsze podziękowanie za to, że dzięki waszym materiałom udało mi się zrobić cały podstawowy zakres do matury (pierwsza część książki - Jak zdać maturę z matematyki: poziom podstawowy). Drugie podziękowanie jest znacznie ważniejsze - OGROMNE PODZIĘKOWANIA dla Was za to, że pomagacie całej społeczności w tym, aby nie tylko (na)uczyli się matematyki i zdali maturę... ale przede wszystkim dlatego, że własnym przykładem (postawą) pokazujecie JAK należy podchodzić do tego co się nazywa PROFESJONALIZMEM! :) PS. Tak, zaczynam powoli robić drugą część książki p. Dariusza Kulmy - tym razem poziom rozszerzony. Dałem sobie 4-5 lat, aby z poziomu obecnego (5-7%) dojść do około 90%! :)
Tomasz
2016-05-09

Dzięki wielkie, podobała mi się różnorodność zadań, dzięki czemu powtórzyłem więcej niż gdybym skupiał się osobno na działach matematyki.
Wiktor
2016-05-09

Dzięki Wam powtórzyłem cały materiał! Dziękuje! :)
Jakub
2016-05-09

Dzień dobry ! Chciałabym Panu bardzo podziękować za pomoc w przygotowaniu do matury. Korzystałam z książki i arkuszy oraz rozwiązywałam mini matury i to dzięki nim zdałam maturę na prawdopodobnie 60% gdzie na szkolnych zawsze ledwo na 40 %. Jestem bardzo wdzięczna i mam nadzieję, że będzie Pan jak najdłużej kontynuował przygotowania polskich maturzystów. Jeszcze raz dziękuję :)
Ania
2016-05-08

42 dni przygotowań za mną (no może trochę więcej bo przerobiłem wszystkie arkusze i prawie polowe książki z dowodami :)) nadszedł czas na podziękowania. To co robi Pan jest nie do opisania. Książka jest rewelacyjna, polecam ją każdemu dookoła, w swojej szkole po wyjściu z egzaminu spotkałem grupkę, która też Pana chwaliła :) Żałuję teraz, że nie poświęciłem nauce tyle lat ile miałem na to przeznaczone, bo wynik byłby rewelacyjny, sprawdzałem swoje odpowiedzi i liczę na wynik w granicach 75-80% :) W porównaniu do matury próbnej, której nie zdałem i wszystko co było tam napisane było dla mnie czarną magią.... Bardzo Panu dziękuję! Książka przyda się bratu, który pisze maturę za rok. Czy z książkami z serii poświęconej rozszerzeniu też jestem w stanie się tak przygotować nie wychodząc z domu? Te książki to naprawdę rewelacja, chłopaki z klasy latali na korepetycje 2x tygodniowo a ja napisałem egzamin lepiej niż oni! Proszę o odpowiedz na temat rozszerzenia, i czy też na Waszej stronce www jest coś do rozszerzenia w stylu wydarzenia w 42 dni do podstawowej, bo naprawdę kurs na wielki \\\"+\\\" :)
Przemek
2016-05-06

Panie Darku, chciałem bardzo podziękować - zapewnił mi Pan 100% na podstawie :) OGROMNE DZIĘKI dla całej Ekipy Elitmat! :) moja nauczycielka i jej sposób przedstawiania zadań mogą się przy Was schować :) Teraz jeszcze rozszerzenie - zostaję z Wami do poniedziałku :)
Adrian
2016-05-07

Książki ratujące życie :)
Mateusz
2016-05-06

Muszę Wam podziękować i to ogromnie, dzięki Waszym rozwiązaniom i repetytorium, które kupiłem od Was matura z matematyki nie była dla mnie problemem 😍 dzięki za tak wielką robotę, którą wykonywaliscie do tej pory, życzę powodzenia także w dalszym rozwoju 😃
Grzegorz
2016-05-06

Dziękuję Wam bardzo! Już wiem, że zdana jest na pewno (podstawka oczywiście), a to przede wszystkim Wasza zasługa! Dozgonnie wdzięczny human :)
Klaudia
2016-05-05

Bardzo dziękuję za stworzenie i dodawanie zadań, tworzenie matur próbnych. Dzięki wielkie za szybkie udostępnienie odpowiedzi dziś.
Marcel D.
2016-05-05

Witam, chciałam przede wszystkim podziękować za prace, jaka została włożona byśmy mogli dobrze przygotować się do tegorocznej matury :) Ja nigdy geniuszem z matematyki nie byłam, ale dzięki między innymi pomocy z Waszej strony zdałam ją z dość dobrym wynikiem, bo około 60%. Dziękuję i pozdrawiam :)
Agnieszka L.
2016-05-05

DZIEKUJE ZA WASZA KSIĄŻKĘ! z próbnych zawsze 28, 30% a po przerobieniu dowodów, arkuszy i książki, już wiem ze z zamkniętych tylko 2 błędy 😊 a jeszcze doliczyć otwarte! będzie super 😊
Karolina M.
2016-05-05

Dzień dobry :) Panie Dariuszu, Pańska pomoc jest nieoceniona! Wyszłam dziś z egzaminu maturalnego z ogromną ulgą. Początkowo próbne matury na granicy zdawalności, teraz z egzaminu obstawiam okolice 80%! Dziękuję za pomoc - tą wirtualną i tą na papierze. Dzięki pracy z Panem już od grudnia, mam szansę dostać się na upragnioną uczelnię. To jest coś! Pozdrawiam i dziękuję.
Klaudia
2016-05-05

Uwielbiam was !!!!! Na każdej próbnej maturze nie mogłem przekroczyć 30 %, a dzięki waszym zadaniom i książce udało mi sie na 70 % napisać mature !!! Uwielbiam i pozdrawiam
Łukasz M.
2016-05-05

Dziękuję za zadania, które wstawiacie na fb 😊 bardzo pomogły mi przygotować się do matury 😊
Milena S.
2016-05-05

Dzień dobry chciałbym bardzo podziękować za świetne materiały :) Matura poszła super bardzo dziękuję.
Krzysiek R.
2016-05-05

Ta książka ratuje mi życie od tygodnia :)
Karolina S.
2016-05-01

Chwała wam za ten portal! <3
Patryk G.
2016-05-04

Najlepsza książka jaką kiedykolwiek miałam :)
Martyna S.
2016-04-19

Kurs był wspaniały, nadrobiłam zaległości z przynajmniej dwóch tematów. Zakupiłam już arkusze maturalne na poziomie rozszerzonym i zamierzam zakupić także inne książki. Na pewno będę wiele razy korzystać z tego portalu w przygotowaniu do matury, jest czytelny, doskonale przygotowane materiały i wszystko dobrze, jasno tłumaczone. Super!

2016-02-13

Wszystko było przygotowane solidnie. Dziękuję za te lekcje, wiele mi dały i czekam na więcej.

2016-02-13

Najlepsza książka przygotowująca do matury, zdałam tylko dzięki niej. Pan Dariusz Kulma jest mistrzem świata.
Naomi B.
2015-12-20

Cześć, dzięki waszej książce z arkuszami maturalnymi wszystko idzie bez problemu, strach przed majem opanowany ! Dzięki ! :)
Patrycja K.
2016-01-08

Strona jest dla mnie bardzo pomocna w przygotowaniach do matury. Nigdy nie byłam geniuszem matematycznym, jednak od czasu kiedy znalazłam stronę \\\\\\\"Jak zdać maturę...?\\\\\\\" matematyka stała się dla mnie prostsza i przyjemniejsza.
Roksana W.
2015-12-22

Dzięki tej stronie mogę rozwiązywać zadania z matematyki, a później sprawdzić czy dobrze je wykonałam, a jeśli mam jakiś problem z zadaniem to mogę przeanalizować całe rozwiązanie zadania, dzięki czemu też się uczę. Strona pomaga mi regularnym przygotowywaniu się do matury.
Magdalena B.
2015-11-18

Ostatnio dzięki stronie w portalu facebook dowiedziałem się o tym, że na stronie jest bardzo wiele materiałów dodatkowych w postaci plansz. Przejrzałem je i są naprawdę świetne!
Przemysław P.
2015-11-18

Zarówno strona internetowa jak i Fanpage są mi bardzo przydatne. Staram się rozwiązywać każde zadanie udostępniane na Pańskim profilu. Pomaga mi to systematyzować wiedzę, a kiedy mam z jakimś zadaniem problem, wiem jaki zakres materiału muszę powtórzyć. Brałem także udział w ostatniej, internetowej mini-maturze organizowanej przez Pana. Wczoraj uznałem, że pozostało już mi nie całe pół roku do matury, więc najwyższy czas zacząć porządne powtórzenie materiału.
Damian S.
2015-11-18

Strona i fanpage pomagają mi w zrozumieniu zagadnienia oraz wyjaśniają jak należy zrobić zadanie. Jaki jest sschemat poszczególnych typów zadań.
Natalia K.
2015-11-17

Wspaniałym pomysłem jest organizowanie mini matur...dziękuję!
Anna W.
2015-11-17

Fanpage to świetna sprawa , dzięki niemu na bieżąco powtarzam sobie różne zagadnienia, przede wszystkim motywuje mnie to do pracy i nauki. ;) Pomaga mi również przygotowywać koleżanki do tego jakże dla nich trudnego przedmiotu. Jako maturzystka mam możliwość pół roku przed najważniejszym egzaminem kontrolować na jakim poziomie przygotowań jestem i co muszę jeszcze powtórzyć :) to wspaniała pomoc edukacyjna ! ;) W końcu matura jest przedmiotem, który wymaga liczenia, liczenia, liczenia, liczenia . .. . Zadania zawarte na fanpage\\\\\\\\\\\\\\\'u są dobrze skonstruowane i odpowiednio dobrane :)
Marlena W.
2015-11-17

Wasz fanpage świetnie pomaga mi w przygotowaniach do matury ponieważ mam problemy z pisaniem ręcznych z powodu mojej niepełnosprawności a fanpage z zadaniami doskonale uzupełnia moje braki. a sposób prezentowania zadań idealne pasuje do mojego sposobu uczenia się matematyki
Jan P.
2015-11-17

Zawsze jak mam problem z jakimś zadaniem, to szukam podobnego u Was, jeśli nie uda mi się znaleźć podobnego, to rozwiązuje kilka zadań z danego tematu i potem zazwyczaj mnie oświeca :)
Damian J.
2015-11-17

Najlepsza motywacja. Coraz bardziej zaczynam wierzyć, że dam radę napisać maturę rozszerzoną z matematyki 😊
Kinga C.
2015-11-17

Korzystam z zadań na lekcji, a uczniowie w domu. Zadania pomagają wyćwiczyć dany materiał. Uczeń może sprawdzić czy nie popełnia błędów. Moi uczniowie są zachwyceni. Autorowi gratuluję pomysłu, zarówno książek jak strony.
Ewa L.
2015-11-17

Dzięki tej stronie uwierzyłem,że potrafię rozwiązywać zadania matematyczne i mogę urzeczywistnić moje marzenia z wyborem studiów. Moja nauczycielka skutecznie zniechęcała mnie do polubienia matematyki, byłem gotowy porzucić marzenia o informatyce, a na maturze liczyć na cud, jednakże dzięki Wam nawet \\\\\\\\\\\\\\\"urodzony humanista\\\\\\\\\\\\\\\" może zrozumieć i polubić matematykę !
Przemysław T.
2015-11-17

Stworzony przez Was portal bardzo pomaga mi w przygotowaniach do matury, codziennie sprawdzam zadania, które dodajecie na fanpage i robię postępy w nauce.:)
Weronika R.
2015-11-17

Na fanpage \\\\\\\'Jak zdać maturę z matematyki\\\\\\\' natknąłem się zupełnie przypadkiem. Zacząłem przeglądać wasz internetowy sklep i bardzo przypadł mi do gustu sposób w jaki omawiane są zagadnienia w książce. Zamówiłem swój egzemplarz repetytorium oraz arkuszy maturalnych na poziomie podstawowym i rozpoczynam przygotowania do matury. :)
Szymon P.
2015-11-15

Do matury przygotowuję się rozwiązując zadania udostępniane przez Was na facebooku. Codziennie jestem na fb, więc żeby był jakiś pożytek z korzystania z tego portalu społecznościowego to jak tylko widzę, że pojawia się u Was zadane, to chętnie je rozwiązuję. Wiele osób zostawia przygotowania na ostatnią chwilę, a ja jak zobaczyłem waszą stronę stwierdziłem, że zacznę wcześniej gdyż matma nie jest moją mocną stroną mimo bycia na \\\\\\\\\\\\\\\"matfizie\\\\\\\\\\\\\\\" Pozdrawiam
Maciej D.
2015-11-15

Wasz fanpage po pierwsze motywuje mnie każdego dnia. Gdy widzę powiadomienie \\\\\\\"jak zdać maturę z matematyki dodał(a) zdjęcie\\\\\\\" już myślę o tym przedmiocie, aby odpowiednio się do niego przygotować na dzień kolejny, po drugie sprawdzam zadania i oceniam swoje możliwości, pomaga mi to zauważyć co potrafię, a czego jeszcze nie, po trzecie ta strona jest bardziej motywująca niż moja nauczycielka matematyki...
Maria R.
2015-11-14

Funpage \\\\\\\"Jak zdać maturę\\\\\\\" jest dla mnie bardzo pomocny w przygotowaniach do matury, rozwiązania zadań pokazane w sposób przejrzysty. Bardzo jestem zadowolona.
Monika S.
2015-11-14

Wasz fanpage bardzo pomaga mi w nauce! Codziennie rozwiązuję zadania które udostępniacie! Zadania są różne i bardzo dobrze wytłumaczone. Gdy nie mam pomysłu jak rozwiązać zadanie, sprawdzam krok po kroku co powinnam zrobić żeby uzyskać poprawny wynik. Z Wami matematyka jest znacznie prostsza!
Magdalena S.
2015-11-14

Witam, Pana działalność umożliwia tysiącom maturzystów dostanie się na wymarzone studia związane z matematyką, lub po prostu zdanie tego przedmiotu na egzaminie końcowym. Niestety, obecnie nauczycielom matematyki bardzo trudno jest trafić do swoich uczniów, szczególnie w technikum, gdzie nie wszyscy uczniowie pracują tak ciężko jak ludzie z rankingowych liceów. Opanowanie hałaśliwej klasy oraz omówienie całego tematu w ciągu 45 minut to nie lada wyczyn.Kolejnym problemem jest harmonogram pracy, ponieważ praktycznie na każde ważne zagadnienie możemy poświęcić tylko jedną lekcje - to nie wystarczy, dlatego większą część materiału musimy przerobić sami w domu. Istnieje wiele stron internetowych z różnymi zadaniami, fora internetowe, liczne repetytoria i vademecum, jednak one nie wytłumaczą nam wszystkiego od podstaw i nie pokażą na co musimy zwrócić uwagę podczas rozwiązywania skomplikowanych zadań z poziomu rozszerzonego. Pana praca perfekcyjnie wypełnia braki innych repetytoriów, doceniamy także fakt, że Pan jako jeden z nielicznych nauczycieli udowadnia, że matematyka jest łatwiejsza niż wszyscy zakładaliśmy zanim skorzystaliśmy z Pana dzieł. Tak, książka Jak zdać maturę z matematyki jest dziełem! Tablice interaktywne to również mądre rozwiązanie, świetnie uzupełniają naszą wiedzę i pozwalają na przypomnienie materiału który przerobiliśmy kilka miesięcy temu. Społeczność Pańskiego facebooka także jest pomocna, a pomimo tego że matura coraz bliżej nadal spokojnie podchodzimy do tematu egzaminów końcowych. W skrócie: Pana pomoc+chęć do działania+ dobry zbiór zadań do utrwalenia swojej wiedzy = Sukces na maturze oraz dobre podstawy pod kontynuacje nauki tego przedmiotu na kierunkach ekonomicznych/technicznych. Pozdrawiam, za ewentualne błędy przepraszam.
Norbert T.
2015-11-14

Stworzony przez Was portal bardzo pomaga mi w przygotowaniach do matury, codziennie sprawdzam zadania, które dodajecie na fanpage i robię postępy w nauce. Pozdrawiam!
Weronika R.
2015-11-17

Witam! Książki dotarły wczoraj po południu. Póki co przejrzałam je pobieżnie, ale już pierwsze wrażenie było super. Szata graficzna zachęca do skorzystania, a sposób, w jaki książka jest napisana, skojarzył mi się z uczeniem chodzenia - najpierw prowadzę za rękę, potem tylko podtrzymuję w razie potrzeby, a na końcu mówię: idź, bo potrafisz. Wspaniały pomysł!!! Gdyby wszyscy nauczyciele tak uczyli, korepetycje nie byłyby potrzebne. Gratuluję! Chciałabym mieć takie umiejętności jak Pan i ciągle się uczę. Dobrze, że nie marnuje Pan swojego talentu na bzdury, tylko robi coś naprawdę dobrego. Gratuluję!!!
Nauczycielka matematyki
2015-09-26

Zdane. To najważniejsze :) Dzięki panie Darku za taką fajną książkę.
Karol P.
2015-08-25

100% z podstawy i 86% z rozszerzenia :) Polecam Wasze książki, naprawdę jak chce się coś porobić, to pomagają :)
Łukasz K.
2015-07-09

Dzięki wam ;) Matematyka podstawowa 100 %, rozszerzona 68%
Olaf D.
2015-06-30

Dziękuję za pomoc! Bez was moja matura byłaby tragiczna ;)
Daniel K.
2015-06-30

66%! Dziękuję wam! ;) Gdyby nie Wy byłoby jakieś 20 ;)
Wiktor M.
2015-06-30

Książka do powtórki - IDEALNA! :) Polecam wszystkim. Przerobienie jej zajęło mi miesiąc. W niektóre dni chodziłam do szkoły, więc przez to może dłużej to trwało.
Kinia L.
2015-05-16

Polecam, zaczęłam się uczyć z kontem premium dopiero tydzień przed maturą i jak się okazało, były podobne zadania do tych próbnych na Waszej stronie. Trzy lata nadrobione w tydzień, dziękuję :)
Ewelina B.
2015-05-15

Jesteście genialni!
Paulina W.
2015-05-10

Dzięki wam zrobiłem ostatnie zadanie za 7pkt na rozszerzeniu ! :) Dzięki!
Krzysiek K.
2015-05-10

Dzień dobry, chciałam tylko napisać serdeczne podziękowania za to, że dzięki Pana książce prawdopodobnie zdam maturę z matematyki :) Nigdy matmy nie umiałam, od 3 lat chodzę na korepetycje (i mało mi to dało). Natomiast w ostatniej chwili (10 dni przed maturą) trafiłam na tą książkę i prawdopodobnie zdałam. Dziękuję !
Sylwia S.
2015-05-09

Nawet gdy mi się już nie chciało uczyć, to dodawaliście nowe zadanie i motywowaliście. Dzięki! :)
Kinga D.
2015-05-08

To my dziękujemy!!!! Pomogliście barrrrdzo!!!! :)
Daria B.
2015-05-08

Dziękuje bardzo za pomoc w przygotowywaniach , naprawdę świetna książka dla zielonych :) Pozdrawiam
Grzegorz T.
2015-05-08

Jestem szczęśliwym nabywcą książki Pana Dariusza - miło powtarzało się materiał.
Maciek D.
2015-05-07

Dzięki waszej książce zdam maturę :)
Angelika W.
2015-05-06

Bardzo dobra stronka, świetnie przygotowuje do matury! Polecam ;)
Marysia Sz.
2015-05-05

Chcę wam podziękować - dzięki wam osiągnąłem 21/25 z zamkniętych, gdzie na próbnej miałem zaledwie ~25% ze wszystkiego. Dzięki wam już wiem, że zdałem matmę i doszedłem do wniosku, że ją lubię, tylko musiałem ją zrozumieć :)
Wiktor M.
2015-05-05

Kupno Waszej książki to była najlepsza decyzja! Dziękuję bardzo.
Roksana Sz.
2015-05-06

Dzięki Wam i ogarnięciu memu w ogóle ta matura była banalna - wszystkie otwarte dobrze i 21/25 w zamkniętych, bo źle przerysowałem. Wynik bardzo mnie zadowoli, jak na humanistę.... A wyszedłem godzinę przed czasem (15 minut się i tak nudziłem, sprawdzając...)
Maciej J.
2015-05-06

Uwielbiam Was:*
Sylwia K.
2015-05-06

Dzięki za motywacje i dobre przygotowanie do matury! :)
Bartek L.
2015-05-05

Najważniejsze, że dzięki Waszej książce więcej umiem :) i pomiędzy tą matura a poprzednią była różnica około 15 procent :) (w ciągu miesiąca tak poprawiłam swoją wiedzę :))
Żaneta T.
2015-04-30

Dziękuje Wam bardzo :) Róbcie tak dalej, może młodsze roczniki podniosą swój poziom z matmy jak my :)
Andrzej Sz.
2015-04-28

Niektóre tematy (np.logarytmy) są wytłumaczone w sposób bardzo dobry, czytelny, tabelki dużo ułatwiają w zapamiętywaniu, myślę, że powinno być więcej takich lekcji. Pozdrawiam! :D

2015-02-27

Ten portal jest fantastyczny, dzięki niemu wiele się nauczyłam i utrwaliłam. Mam nadzieję, że jednak zorganizujecie jeszcze takie kursy, bo one naprawdę są bardzo przydatne :)

2015-02-19

Książki oraz kurs feryjny bardzo pomogły mi w przygotowaniach do matury. Na początku przygotowań myślałam, że matura rozszerzona nie jest dla mnie. Ale z biegiem czasu zauważyłam, że zadania, które wydawały się trudne stały się do zrobienia. Mam nadzieję, że odzwierciedleniem tego będzie satysfakcjonujący wynik na maturze zarówno na poziomie podstawowym jak i rozszerzonym. Bardzo dziękuję za książki jak i za kurs feryjny. Książki pokazały mi, że matura rozszerzona jest nie tylko dla orłów!! Dziękuję! :)

2015-02-23

Świetny kurs, pomaga przypomnieć sobie podstawowe rzeczy. Oby więcej takich akcji! Pozdrawiam

2015-02-18

Kurs bardzo przydatny, wszystko dokładnie krok po kroku wytłumaczone. Bardzo polecam :)

2015-02-18

Świetna strona i dobrze przygotowane materiały, które zachęcają do nauki matematyki.

2015-02-08

Chciałabym bardzo podziękować Panu Dariuszowi za książkę pt. \\\"Jak zdać maturę z matematyki\\\". Od pierwszej klasy szkoły podstawowej byłam zafascynowana językami obcymi, niestety w liceum przyjęcie na studia utrudniała mi matematyka. Podchodziłam do egzaminu dwa razy zanim znalazłam pańskie dzieło. Książka okazała się strzałem w dziesiątkę! Stosowałam się do Pana zaleceń i zdałam maturę. Teraz sprawdziłam wyniki rekrutacji i zostałam przyjęta na filologie angielską z językiem chińskim a \\\"Jak zdać maturę z matematyki\\\" powędrowała już do mojego przyjaciela który niestety nie zdał matury. Dziękuję bardzo jeszcze raz ! Pozdrawiam
Patrycja W.
2014-07-15

Dzieki Panu z matury mam aż 70% co dla mnie jest marzeniem!!! Przez całe 3 lata liceum same 2 i ledwo 3, a Pana kurs feryjny i książka zdziałały cuda, mogłam powiedzieć spokojnie w końcu, że UMIEM:) nawet moja pani od matematyki zdziwiona, powiedziała, że jestem jej bohaterem:) WIELKIE DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!! i pozdrawiam :)))
Martyna M.
2014-07-01

Chciałbym serdecznie Państwu podziękować za waszą prace włożoną w stronę oraz książki i zbiory zadań, dzięki którym wiele się nauczyłem i w miarę dobrze napisałem maturę. Wczoraj zostałem zakwalifikowany na wymarzone studia. To dzięki Wam od października będę mógł studiować informatykę na AGH.
Jakub S.
2014-07-10

Dziękuję, gdyby nie ta strona prawdopodobnie bym nie zdał :)
Patryk M.
2014-05-06

Przygotowywałem się z dwóch książek tego Pana + arkusze. Pan Dariusz Kulma wyśmienicie przygotował wszystko ze swoim zespołem Jak zdać maturę z matematyki. Pozdrawiam
Mateusz B.
2014-05-07

Bardzo pomocny portal, bez Was byłoby mi dużo trudniej.

2014-03-06

Cudowna pomoc! Naprawdę super kurs, polecam ; )

2014-03-06

Jestem bardzo zadowolona, wszystkie najważniejsze materiały zebrane w całość, przejrzysty wygląd.

2014-03-06

Jestem bardzo zadowolona z tego portalu, bardzo pomaga mi w nauce do matury :)

2014-03-06

Super inicjatywa. Niby nic wielkiego ale przez swoje działania motywuje i otwiera drogę do lepszej przyszłości młodym leserowatym jeszcze umysłom:D Nie da się nie lubić matematyki:D Dziękuje!:D

2014-03-06

Ta strona jest idealna! Bardzo się cieszę, że ją odkryłam, tyle przydatnych informacji w jednym miejscu. Polecam ją swoim znajomym :)

2014-02-28

Portal jakzdacmaturezmatematyki.pl jest bardzo przydatny w przygotowaniach do matury. Dzięki tej stronie i dzięki kursowi feryjnemu nabrałam ochoty i motywacji do nauki.

2014-02-28

Bardzo się cieszę, że trafiłam na tą stronę. Dzięki temu przez ferie mogłam dużo powtórzyć a i zrozumiałam kilka dziedzin matematyki. Jestem wdzięczna :)[...]

2014-02-28

Super portal!Polubiłam matematykę!

2014-02-28

Bardzo dziękuję za dobre przygotowanie kursu ;)

2014-02-28

Myślę że to świetny pomysł, bardzo się cieszę że trafiłam na ten program! Przypomniałam sobie nie tylko podstawowe rzeczy, ale też, że tak to nazwę \\\"matematyczne haczyki\\\" i to praktycznie nie poświęcając zbyt dużo czasu!

2014-02-28

Jestem naprawdę bardzo zadowolona z tego, że zdecydowałam się na udział w kursie feryjnym. Pomogło mi to usystematyzować wiedzę, którą już posiadam oraz uporać się z tym, co było dla mnie trudniejsze. Świetnie wytłumaczone zadania, krok po kroku, sprawiają że chyba każdy zrozumie zadania z tego kursu, i to nie tylko podstawę, ale również zakres rozszerzony. Naprawdę szczerze polecam! :)

2014-02-28

Uważam, że portal jest bardzo dobrym pomysłem i może dobrze przygotować osoby, które mają sporo zaległości lub po prostu czegoś nie rozumieją. Dla mnie kurs ten był powtórzeniem najważniejszych rzeczy, utrwaleniem wiedzy którą posiadam i co ważne ugruntowaniem jej. Czasem też wyjaśnieniem moich wcześniejszych wątpliwości.

2014-02-28

Jestem bardzo zadowolona, że znalazłam ten portal. Naprawdę pomoże mi w zdaniu matury. Kurs feryjny był doskonale skonstruowany, tak, że przypominał najważniejsze zagadnienia z danego tematu. Dziękuję za niego :) Byłoby cudownie, gdyby więcej było takich dziennych, albo właśnie weekendowych \\\"kursów\\\". Wtedy osoba, której samej ciężko się wziąć do roboty bo nie wie od czego zacząć, dostaje porcję materiału, którą musi przerobić w danym czasie. W moim przypadku była by to idealna forma nauki, myślę, że dla większości również. Portal jakzdacmaturezmatematyki.pl to idealna pomoc dla maturzystów i właśnie dzięki niemu nie marnowałam czasu na feriach tylko codziennie robiłam zadania zarówno z poziomu podstawowego jak i rozszerzonego. Będę polecać go wszystkim moim znajomym.

2014-02-28

Bardzo dobry pomysł z kursem, myślę że jesteście Państwo pionierami wychodząc z taką inicjatywą. Oby więcej takich wydarzeń ;-) Myślę, że byłoby warto stworzyć coś w rodzaju osobnego działu dla maturzystów 2015. [...]

2014-02-28

Portal \\\"Jak zdać maturę z matematyki\\\", to super droga do przygotowanie się do matury z matematyki zarówno podstawowej jak i rozszerzonej. Wszystko jest bardzo dobrze, przejrzyście wyjaśnione. Chyba nie ma lepszego sposobu na zrozumienie tych wszystkich działów. Oceniam jak najwyżej! :)

2014-02-28

Witam! Kurs bardzo przydatny! Pomógł mi zrozumieć wszystkie zagadnienia. Polecam!

2014-02-28

Wasz Portal jest mega, polecę go znajomym i wielki szacun dla Was ;)

2014-02-28

To co mi się podoba w tym kursie to konkretne i rzeczowe materiały i zadania, mam nadzieję że na maturze nie będę zaskoczony.

2014-02-28

Kurs jest bardzo starannie przygotowany, wiele się z niego nauczyłam. Jaka szkoda że to tylko 10 lekcji ;)

2014-02-28

Nawet się nie spodziewałam, że ten kurs jest tak świetnie przygotowany. Wielkie dzięki! :)

2014-02-28

Nawet się nie spodziewałam, że ten kurs jest tak świetnie przygotowany. Wielkie dzięki! :)

2014-02-28

Codzienna porcja ćwiczeń daje potrzebną motywacje i bardzo pomaga w przygotowaniu do matury, zadania są dobrze wytłumaczone krok po kroku. To bardzo dobrze przygotowana strona ;)

2014-02-28

Jestem bardzo zadowolona z kursu. [...]Kurs feryjny jest wprost IDEALNY. Bardzo się cieszę, ze na niego trafiłam. Szczere gratulacje i podziękowania z mojej strony!

2014-02-28

Kurs świetny, przez te 2 tygodnie nauczyłam się więcej niż w ciągu 3 lat w szkole. Platformy interaktywne, tłumaczenie zadań świetne. Książkę zamówiłam i żałuję, że dopiero teraz. Mam nadzieję, że oprócz kursu w ciągu ferii, będą jeszcze jakieś weekendowe, bo na prawdę wiele można się nauczyć.

2014-02-28

Kurs feryjny jest milowym krokiem do osiągnięcia celu, czyli zdania matury w maju. Szczerze polecam! :)

2014-02-28

Sama książka jak i kurs feryjny bardzo pomagają mi w przygotowaniu matury. Dopiero po przestudiowaniu Pańskiej książki skutecznie zrozumiałam jak rozwiazywać konkretne zadania np. równania z podwójna wartością bezwzględną. Kluczem do sukcesu jest to, iż zadania wytłumaczone są krok po kroku. Świetne są również podsumowania na końcu działów.Dodam, ze połowa mojej klasy jest już zaopatrzona w Pańskie książki. Pozdrawiam :)

2014-02-28

Z takimi stronami jak jakzdacmaturezmatematyki.pl internet nabiera sensu :)

2014-02-28

Wielkie dzięki za to,że znajdujecie chwilkę czasu na to,aby NAM WSZYSTKIM pomóc i dołożyć cegiełkę do naszego SUKCESU ;)
uczestnik kursu
2014-02-28

Cieszę się, że powstała taka strona. Jest ona przydatna zwłaszcza dla osób, które w szkole nie otrzymują dostatecznego wsparcia w związku z np. rozszerzonym poziomem matematyki (jak w moim przypadku). Jestem nader wdzięczna za pomoc!

2014-02-14

Bardzo super program feryjny oraz bardzo przydatne są próbne matury z jakzdacmaturezmatematyki.pl, oby było ich więcej do matury 2014 ;D

2014-02-14

Super kurs, w 100% przemyślane tematy i rozwinięte w pełni najważniejsze zagadnienia.

2014-02-13

Ten kurs feryjny to była najlepsza pomoc do matury, jaką tylko miałam! Zadania za 5 punktów stały się banalne i robię je teraz w 5 minut :) DZIĘKUJĘ :)

2014-02-13

Bardzo dobra strona, dla osób które nie potrafią zrozumieć matematyki. Dużo fajnych doszkalań z tego zakresu np. kurs feryjny, mam nadzieję, że jeszcze będą jakieś podobne kursy np. weekendowe czy w kwietniu jeszcze jakieś :)

2014-02-08

Kurs feryjny zapewnił mi kompleksową powtórkę materiału i uzupełnienie braków na obu poziomach, ponadto codzienne rozwiązywanie przesyłanych zadań motywowało mnie do zwiększenia pracy np. rozwiązywania matur. Bardzo dziękuję za możliwość darmowego(!) skorzystania z waszego kursu. Liczę na więcej! :D

2014-02-08

Świetna strona i bardzo pomocne materiały :)

2014-02-08

Jestem bardzo zadowolony z książki \\\"jak zdać maturę z matematyki\\\". Jeszcze nikt mnie umiał nauczyć jak rozwiązywać zadania z czasem itd., a w tej książce to nauczyłem się tego do perfekcji. Tylko dzięki tej książce, żadnej innej (oraz plansz interaktywnych) :) dziękuję bardzo za taką książkę !! :)

2014-02-03

Strona jest bardzo fajnie zrobiona, łatwo na niej znaleźć to co interesuje konkretną osobę.

2014-02-04

Portal jest naprawdę super, a kurs feryjny był strzałem w dziesiątkę !

2014-02-04

Portal jakzdacmaturezmatematyki.pl przygotował świetny kurs feryjny z matematyki na poziomie podstawowym i rozszerzonym. Osobiście jako osoba zdająca maturę z matematyki w tym roku jestem zadowolony z tego kursu, gdyż wszystko zostało wytłumaczone w bardzo prosty i łatwy do zapamiętania sposób. Serdecznie dziękuję za możliwość uczestniczenia w tego rodzaju kursach. Pozdrawiam

2014-02-04

Książka ok, nie jeden sprawdzian dzięki niej napisałam :)
Kamila W.
2014-01-30

Przyszła książeczka, piękna graficznie, gratuluje grafiki i przejrzystości
Łukasz G.
2013-12-04

Ja do matury uczyłam się z różnych książek. A także korzystałam z popularnej matematycznej strony internetowej. Jednak ta książka jest u mnie na 1 miejscu. W maju zdałam bez problemu.
Diana S.
2013-08-27

Witam :) Na samym wstępie chciałabym podziękować jak zapewne większość za dobre wskazówki i dobór zadań, dzięki którym można \\\"wypracować\\\" % na maturze. Dopóki nie weszłam przez przypadek na stronkę \\\"Jak zdać maturę z matematyki?\\\" chciałam już odpuścić i nie podchodzić teraz do poprawkowego egzaminu maturalnego.. bo mimo, że poświęcam na naukę dużo czasu, to zawsze jakieś podstawowe błędy popełniam, co zaważa na wyniku zadania. Troszkę zmotywowałam się dzięki stronce i mam nadzieję, że w sierpniu dam radę :). Jeszcze raz wielkie, ale to wielkie podziękowania :) Pozdrawiam!:)
Agnieszka Gabi Ś.
2013-08-12

Witam. Właśnie uświadomiłem sobie, że prawdopodobnie zdałem maturę poprawkową. Myślałem, że nie ma dla mnie ratunku, i nic już się nie da zrobić, ale dwa tygodnie przed maturą zakupiłem wasz podręcznik, i był to strzał w dziesiątkę. Przerobiłem go od deski do deski, zrobiłem wszystkie zadania i z dumą mogę przyznać, że będę miał około 40 %, a autorowi podręcznika jeszcze raz mogę tylko napisać dziękuję za to, że pierwszy raz ktoś wytłumaczył te zadania \\\'na chłopski rozum\\\'. Pozdrawiam i życzę powodzenia, jesteście wielcy :)
Kevin W.
2013-08-08

Witam! Dziś dowiedziałam się, że udało mi się zdać maturę z matematyki na 36%, choć na próbnej miałam zaledwie 14%. Nie dokonałabym tego bez Pana książki, w niecały miesiąc nauczyła mnie więcej niż 3 lata liceum. Nie ma słów, które wyrażą moje podziękowania. Pieniądze wydane na tę książkę to najlepiej wydana kwota w moim życiu! Robi Pan coś wspaniałego i wychodzi efektownie. Życzę dalszych spektakularnych sukcesów w nauczaniu. Jeszcze raz gorąco dziękuję i pozdrawiam!
Natalia S.
2013-06-28

Skutecznie, łatwo i szybko można się nauczyć matematyki z tej książki :)
Martyna W.
2013-05-09

Z czystym sercem polecę wasz serwis przyszłorocznym maturzystom!
Mateusz I.
2013-05-11

Czy tylko ja patrzę na te wszystkie zadania i myślę: \\\"O boże, ten dobry człowiek ratuje mi życie?\\\" :)
Alicja W.
2013-04-16

ale szybko książka doszła !!!! :)w mniej niż 24 h !!! :)
Wioleta W.
2013-04-24

Dzisiaj listonosz dostarczył mi książkę. Jest godna polecenia. Wszystko przejrzyście wytłumaczone. Mimo że większość zadań jest dosyć łatwych, to jednak pewniej się czuje po\\\" przestudiowaniu \\\" już całej prawie książki.
Diana S.
2013-04-25

Gorąco polecam książkę, mi bardzo pomogła - już prawie całą przerobiłam i jestem zadowolona, bo wyjaśniła mi parę rzeczy, z którymi miałam problem :)
Martyna N.
2013-04-29

Testy fajne. Spokojnie można 10 zadań w 20 min zrobić. Dobry trening.
Rubens K.
2013-05-01

Z takim nauczycielem damy radę, haha. Jak w czerwcu zobaczę wynik +70 procent, to przelewam Panu na konto kwotę na piwo, haha.
Bartosz J.
2013-05-08

♥ w imieniu mojego lenistwa, bardzo Panu dziękuję, Panie Dariuszu:) ♥♥
Beata K.
2013-03-23

Dziękuje Panu z całego serca...odniosłam dzisiaj sukces, dzięki Panu...Dziękuje jeszcze raz...Jest Pan wielki !!!!!
Karolina M.
2013-05-08

Jak zdam tą maturę z matematyki to głównie dzięki Panu :)
Adrian P.
2013-04-07

Panie Dariuszu, Matematyka to zawsze była dla mnie czarna magia. W technikum z matematyki zawsze ledwo zdawałam. Jeszcze dwa tygodnie temu byłam pewna, że nie zdam matury. Ostatnim ratunkiem był zakup Pana książki Jak zdać maturę z matematyki. Przyznam, że nie wierzyłam w nią, a już na pewno nie w fakt, że można się przygotować do matury w 10 dni. Kupiłam książkę i w ciągu 5 dni przerobiłam ją całą (nie potrafiąc zupełnie nic). Przed chwilą sprawdziłam sobie odpowiedzi z matury i wszystko wskazuje na to, że zdałam ją na około 60%. Jestem przeszczęśliwa! Dziękuje Bogu, że Pana książka trafiła w moje ręce. Jest Pan naprawdę bezbłędny! DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ,DZIĘKUJĘ;) Pozdrawiam.
Julitta D.
2013-05-08

Dzięki! Byliście ostatnią deską ratunku dla mnie ! ;D
Ania Kr.
2013-05-08

Świetna strona, jeszcze lepsza książka. Chapeau bas dla Pana Kulmy, wielkie dzięki
Bartosz T.
2013-05-08

Jest to najlepsza taka strona na całym facebooku, DZIĘKUJEMY! :)
Adam G.
2013-04-13

Kocham tę stronę! Autorowi składam wielkie dzięki!!!
Natalia G.
2013-04-18

NAJLEPSZA KSIĄŻKA MATEMATYCZNA JAKĄ W ŻYCIU WIDZIAŁEM! Wydane tysiące (nie jest to wyolbrzymienie) na korepetycje, różnego rodzaju książki, pomoce matematyczne itd, a na próbnej maturze 26 i 20%, natomiast przepracowane 10-12 dni (nie lubię się przemęczać więc po ok. 1-1,5 godzinki dziennie) i wydane 50zł i z samych zamkniętych zadań mam 22 pkt czyli 44%! NAPRAWDĘ książka jest magiczna i będę ją polecał wszędzie gdzie się da! ; ) Nawet nie wiem jak Pan wygląda, a jest Pan moim najlepszym nauczycielem! DZIĘKUJEE! ; ))
Artur T.
2013-05-08

To ja dziękuję! Książka rewelacyjna, zwłaszcza dla osób takich jak ja! Dzisiaj ostatecznie zwyciężyłem z matematyką i ... już się z nią żegnam ;d
Marek
2013-05-08


Bardzo dziękuję wszystkim za ciepłe słowa!!!
Życzę Wam wielu sukcesów w życiu! I tych matematycznych i pozamatematycznych :)
Dariusz Kulma



Oferta wynajmu banera


Jak zdać maturę z matematyki?

Znajdziesz tu porady, zadania, przypomnienia, motywatory i inne pomoce. Stroną matematyczną profilu zajmuje się DARIUSZ KULMA - Nauczyciel Roku 2008.

ELITMAT

Firma Edukacyjno – Wydawnicza ELITMAT Dariusz Kulma
Okrzei 7, 05-300 Mińsk Mazowiecki
tel. 51-77777-51, e-mail: elitmat@elitmat.pl , elitmat.pl
Nr konta: ING Bank Śląski, 56 1050 1894 1000 0023 0996 6253